*Nettavisen* Nyheter.

Snart størst på cruise

På havet er det størrelsen det kommer an på. Snart legger verden største cruiseskip til kai i Oslo. Første seilas med Freedom of the Seas er nesten fullbooket.

19.03.06 12:29

(SIDE2): Følelsen av saltvann og sjøsprøyt er kanskje blitt borte, for nå kan du boltre deg i en utendørs klatrevegg på neste cruise med Freedom of the Seas til den vestlige delen av Karibien.

Stor, større, størst

- Skipet er enormt, men det handler om smak og behag når du først skal på cruise, mener Anna-Maija Isachsen, administrerende direktør for Royal Caribbean Cruises i Norden og Baltikum.

I hennes bransje er ingenting for stort. Størrelsen er på 158.000 tonn og er alle lugarer fylt opp er det plass til 4370 passasjerer på skipet. Legger man til et mannskap på 1400 snakker vi om en flytende norsk liten by.

Klatring og bølger

- I tillegg til størrelsen har Freedom of the Seas i tillegg noen fantastiske fasiliteter som aldri før har vært å finne på et cruiseskip. De mange aktivitetene er også grunnen til at våre kunder velger nettopp denne formen for cruise, forklarer Isachsen.

Tilbud som utendørs klatrevegg, badeland og bølgebasseng gjør at cruisebransjen får en helt ny kundegruppe.

- Her blir hele familien aktivisert, ifølge direktøren.

Cruiseselskapet venter seg et stort innrykk av barn når Freedom of the Seas er på vannet. Opp mot 1500 unge sjøfarere på en og samme tur er ikke unaturlig.

Nesten utsolgt

Den enorme størrelsen på skipet har Isachsen heller aldri fått noen negative reaksjoner på.

– Responsen har utelukkende vært god, presiser hun.

Første ferd med cruiseskipet går av stabelen 4. juni. Allerede 26. april besøker giganten Oslo, men da er det bare media som får en visning av skipet.

- Interessen for å ta seg et cruise allerede på jomfruturen har vært enorm. Jeg har ikke helt oversikten over bookingen, men jeg kan ikke love noen ledige plasser.

Store lugarer

Freedom of the Seas har vært under bygging ved Aker Finnyards i Turku i Finland. I tillegg til de nevnte aktivitetene er skipet også lastet med innendørs skøytebane, golfsimulator, rulleskøytebane bane og stort spa- og treningssenter. En stor promenadegate med butikker og restauranter er også en del av tilbudet.

For storfamiliene finnes det egne lugarer som kan minne om større leiligheter. I alt fjorten mennesker kan få plass i cruiseskipet største. Samtlige lugarer er innredet med flatskjerm, trådløst nettverk og mulighet for bruk av mobil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Royal Caribbean)

Planlegger ny gigant

Queen Mary II har til nå vært verdens største passasjerskip, med sine 150.000 tonn og 2620 passasjerer, men Royal Caribbean Cruises hviler ikke på sine nye bragder. Allerede i 2009 sjøsettes cruiseskipet Genesis - 220.000 tonn fordelt på 5400 gjester.

Ta en tur om bord allerede nå.

Mer reisestoff finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.