La det ikke skremme av regnskyllene nå på tampen av august. Utover i uka er værutsiktene slett ikke så verst mange steder. Men hva som venter oss kommende helg, er meteorologene mer usikre på. Kanskje blir det godvær, kanskje kommer restene av Irene og sender oss truende skyet.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Lavtrykket svekker seg
StormGeo-meteorolog Solbjørg Apeland fortelle at det er et lavtrykk som nå preger været over Skandinavia, men at dette svekker seg og trekker østover. Samtidig bygger det seg opp et høytrykk over Nordsjøen og Norskehavet, og det er det som kan gi oss gradvis bedre vær.

Les også: Oversvømmelse på T-banen

Har de beste utsiktene
- Sør- og Østlandet har de beste utsiktene, ifølge meteorologen.

- Her ventes det litt skyer og litt regnbyger først på dagen tirsdag, men stort sett opphold. Torsdag og fredag ventes det perioder med sol i Sør-Norge.

På Vestlandet og Møre og Romsdal og sørover mot Trøndelag ventes det tirsdag noen regnbyger hele dagen, men lettere vær.

I Nord-Norge blir det spredte regnbyger, litt mer skyet lengst i nord. Sør i Nordland ventes det lit mer varierende skydekke og perioder med sol.

Fra onsdag ventes det spredt regn nord for Stad, mest nedbør i Øst-Finnmark.

Følger med på Irene
Meteorologene følger nøye med på restene av den tropiske syklonen Irene, som søndag feide over New York og mandag morgen norsk tid passerte nordover over grensen til Canada. Dette værsystemet er ventet å gå videre sør for Grønland og mot Island.

- Avhengig av hvor dette systemet går, kan det utvikle seg til noe hos oss fram mot helga, sier Apeland.