RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snart vet Facebook hvor du er

Sist oppdatert:
Facebook har lansert en tjeneste som gjør at vennene dine til enhver tid vet hvor du befinner deg.

Facebook Places er tjenesten som tar opp konkurransen med Gowalla og Foursquare. Du får muligheten til å melde din ankomst når du går innom for eksempel en restaurant, en pub eller en konsert og la andre medlemmer umiddelbart få beskjed og se hvem du er sammen med.

Først i USA
Den nye tjenesten er foreløpig bare tilgjengelig i USA, men skal i tur og orden bli tilgjengelig for alle Facebooks 500 millioner brukere verden over, skriver Sky News Online og viser til en uttalelse fra Facebook i Storbritannia.

Lanseringen inkluderer også en applikasjon for iPhone, og mobiltelefoner med browsere som støtter geolokalisering og HTML5 kan bruke tjenesten.

Facebook sier de er opptatt av at brukerne skal kunne nyte privatlivets fred og at det derfor blir mulig å kontrollere hvem du deler informasjon om dine bevegelser med.

Kommersielt åpner den nye tjenesten for at du kan bli bombardert med tilbud fra forretningsdrivende som også ønsker ditt besøk - når du først er i nabolaget.

Velkommen etter
Og hva sier Gowalla og Foursquare?

- Dette bekrefter at vi er inne på noe, er kommentaren fra Holger Luedorf hos konkurrenten Foursquare.

- Vi ønsker virkelig å bidra til at folk kan koble sine online- og offlineliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere