*Nettavisen* Nyheter.

Snart Xbox 360 til alle

Xbox-sjef lover en snarlig slutt på tomme hyller der Xbox 360 skulle ha ligget.

13.02.06 17:50

(Spillmagasinet): Spillbutikker i Norge har meldt om konstant mangel på Xbox 360-maskiner, men snart skal det være slutt på dette, lover Xbox-sjef Peter Moore.

Moore forteller i en tale på DICE-messen i Las Vegas at problemene med produksjonen nå er løst.

Guide:Alle spillene til Xbox 360.

- Nå begynner ting å koke. Vi bygger en sitrende, rik og lønnsom forretningmodell for fremtiden, sier Moore ifølge Eurogamer.

Moore forklarer produksjonsproblemene med manglende komponenter, men at den verdensomfattende lanseringen også har skapt problemer.

Microsoft angrer imidlertid ikke på den kontroversielle lanseringen.

- Det var hva vi trengte å gjøre for å bringe nestegenerasjons spilling til et globalt publikum. Vi har hatt midlertidige knappheter på maskinen, men vi har en klar fordel i tiden fremover, sier Moore.

Les også:Alt om Xbox 360.

Her i Norge har kjøpere merket mangelen godt. I lange stunder etter at konsollen ble lansert den 2. desember har folk stått i kø utenfor Elkjøp når de har annonsert ny levering.

Også spillbutikken Spiderman har måttet «rasjonere» salget av Xbox 360, og har solgt bokser kun på fredager for å være rettferdige overfor kjøpere.

De siste to ukene har salget likevel løsnet litt og Spiderman har for første gang konsoller til overs etter helgsalget. Det kan være de første tegnene på Moores løfter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.