RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snek seg inn på Obama-fest

Foto: JONATHAN ERNST (REUTERS)
Sist oppdatert:
Paret var slett ikke invitert til statsmiddag med president Barack Obama. Det hindret dem ikke fra å delta.

Man skulle kanskje tro at det ikke lot seg gjøre å snike seg inn på en fest med verdens mektigste mann, USAs president Barack Obama, og førstedame Michelle. Men onsdag innrømmet Secret Service at de tabbet seg ut da Michaele og Tareq Salahi kom seg inn på en statsmiddag i Det hvite hus tirsdag kveld. Der hadde paret god tid til å mingle med VIP-gjestene.

La ut bilder på Facebook
Washington Post beskriver de to som «to polospillende festløver fra Virginia», melder CNN på sin nettside og viser noen av bildene fru Salahi har lagt ut på sin Facebook-side. Her smiler de bredt på bilder fra festen sammen med blant andre visepresident Joe Biden.

- Ikke vanlig prosedyre
- Secret Service fulgte ikke vanlig prosedyre for å avklare om de to var på gjestelista, innrømmer Edwin M. Donovan, en av agentene i en uttalelse. Presidentens sikkerhetstjeneste tonet likevel ned hendelsen og mente det ikke var snakk om en sikkerhetstrussel. Han pekte på at begge - i likhet med de andre gjestene på middagen - gikk gjennom metalldetektorer på vei inn.

300 gjester
Saken er ekstra pinlig fordi middagen var den største selskapeligheten presidenten har vært vert for så langt i perioden. Mer enn 300 gjester deltok, blant dem regjeringsmedlemmer, diplomater og celebriteter fra Hollwood. Middagen ble holdt til ære for Indias statsminister Manmohan Sing, som besøkte USA denne uken.

Michaele Salahi skriver på sin Facebook-side onsdag at hun «hadde den ære å bli invitert» til å delta på middagen, men noen slik invitasjon hadde hun og ektemannen altså ikke fått, ifølge Washington Post og CNN.

Se bildene fra festen på Michaeles Facebook-side her

Til Oslo neste måned
President Barack Obama kommer til Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris neste måned. Ifølge TV 2 Nyhetene er han ventet ankomme Oslo onsdag kveld, dagen før fredsprisutdelingen. Onsdag ble det kjent at Obama likevel skal delta på klimatoppmøtet i København før han kommer til Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere