Gå til sidens hovedinnhold

Snekkerspirer søker høvelbenk

En real snekkerkrok skal bygges i barnehagen «Den blå appelsin». Nå lurer de på om noen har en høvelbenk å gi bort.

NORDSETER: – I det siste har noen av barna blitt veldig opptatte av å snekre og bygge. Vi har handlet inn spiker i store mengder, hammere og sager og hentet gratismaterialer på et bygevarehus, men vi mangler altså et par høvelbenker, sier daglig leder, Pia Katarina Halvorsen.

Del på Facebook

Hun er overbevist om at det i nabolaget finnes noen gode, gammeldagse høvelbenker som står ubrukte i garasjer og kjellere.

Snekkerkrok

Så langt har femåringene snekret på gulvet.

– Men, det blir mer ordentlig når de kan stå ved en høvelbenk mens de jobber og skru fast det de holder på med, synes Halvorsen.

Både hun og pedagogisk leder Lise Flapper Johannessen gleder seg med barna til at snekkerkroken er en realitet.

Mestringsfølelse

– Her skal barna skal få erfaring med å snekre og male. Det er god trening i både grov- og finmotorikk, beregning og det å betjene redskaper. Jo mer erfaring de har, jo bedre er de rustet for skolestart. Det gir mestringsfølelse å lage noe selv, sier Johannessen

Hun legger til at kreativitet også er viktig.

– Det er gøy å skape noe eget. Når de snekrer kan de oppleve at planken som en dag er en robot, neste dag er blitt til et fly. Her er det bare fantasien som setter grensene, smiler hun.

Bestefar på besøk

Foreløpig er «snekkerspirene» i aksjon en dag i uken. Når snekkerkroken er ferdig kan det kanskje bli oftere.

– Vi håper vi ikke må vente for lenge på høvelbenkene. Vi håper å få en glad giver eller to, en pensjonist eller bestefar på besøk, slik at de kan se at deres gave brukes av fremtidens snekkere. Og kanskje kan de komme med noen gode råd til snekkerne våre også, sier Pia Katarin Halvorsen.

Hun sitter nå klar og håper en høvelbenk-eier melder seg på telefon 23 38 41 40.

«Den blå appelsin- Kanvas», ligger forøvrig på hjørnet av Lambertseterveien og Nordseter Terrasse.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen