RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snerten Nokia-plugg

Nokia 6600
Nokia 6600 Foto: Nokia
Sist oppdatert:
Nokia 6600 skal få den finske produsenten tilbake i lomma på forretningsfolket. Og den halvfeite, lyse tingesten viser absolutt lovende takter. Sjekk vår test.

Sony Ericsson P800 har vært forretningslivets favorittmobil siden den ble lansert i fjor. Nå kan Nokia ha funnet oppskriften som i alle fall lokker noen tilbake.

6600 skiller seg fra P800 ved at det fortsatt både ser ut og føles som en mobiltelefon. En stor og behagelig skjerm, med lett tilgjengelige taster og styrespak rett under skjermen gir et godt førsteinntrykk.

Men formfaktoren tar det litt tid å avfinne seg med. Den store skjermen har gjort at telefonen ser overspist ut. Det gjør også at den ikke ligger så fast i hånden som vi hadde håpet.

God skjerm
Nokia har den siste tiden eksperimentert mye med plasseringen av talltastene. På 6600 har designerne holdt seg etter boka. Det ville være å begå markedsmessig selvmord å flytte tastene til forretningsfolket.

Det klart mest interessante med 6600 er uansett bruken. Nokia har dyttet inn en mengde funksjoner i sin telefon, blant annet flere underholdnings og nyttetjenester som kan bli svært interessante. Tjenestene får du servert på en av bransjens råeste og beste skjermer. 65 000 farger er riktignok ikke revolusjonerende om dagen, men Nokias skjerm imponerer i klarhet og styrke.

Det innebygde kameraet er plassert midt på bakstykket og ikke på siden, slik Nokia normalt gjør. Kameraet kan brukes både til stillfoto og video - med lyd!

Riktignok er ikke kvaliteten allverden, men det holder mer enn nok til små, korte hilsner. Nokia skal også ha skryt for at fotoapparatet har noen få innstillingsmuligheter. Blant annet kan lysstyrken endres ved et fingergrep.

Finsk idioti
For å få plass til all video, musikk, bilder, dokumenter og programmer er 6600 utstyrt med minnekort. Den leveres med et 32 MB-kort av MMC-typen. Det store spørsmålet er imidlertid hvorfor i allverden Nokia alltid skal gjøre det så fordømt kronglete å bytte slike kort.

Nokia 6600
Minnekortet er plassert under batteriet, ved siden av SIM-kortet. Med andre ord er det ikke gjort i en håndvendig å sette inn et nytt kort. Dette er tradisjonell Nokia-idioti og sist vi så det var spillmobilen N-Gage. Designerne i Nokia skal her og nå få et gratistips: Ta en titt på langsiden av Sony Ericsson P800.

Foruten dette irritasjonsmomentet er det vanskelig å ikke la seg imponere av 6600. Det er rett og slett en svært behagelig og avansert telefon.

Uten radio
Nokia 6600 er en av de få Nokiaene om dagen uten radio. Dette skuffer. Vi har begynt å bli svært så glad i radioen som følgesvenn i mobilen. 6600 fungerer utmerket som mp3-spiller og det får være en trøst.

Som kompensasjon for manglende radio har Nokia dyttet telefonen full av tredjepartsprogrammer. Her finnes nyhetsticker fra CNN, aksjekurser, bildebehandling og videoavspilleren fra Real.

Og ja: Nokia 6600 har forhåndsinstallert nettleser fra Opera. Den fungerer akkurat like godt som i Sony Ericsson P800.

6600 har en prislapp på rund 6.000 kroner uten abonnementsbinding. Når Telenor og NetCom kommer med sine subsidier og avtalebindinger kan du trolig slå av en tusenlapp på kjøpesummen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere