RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøhetta-bygg altfor dyrt

Sist oppdatert:
Praktbygget Snøhetta har tegnet for den nye Kunsthøgskolen i Bergen sprenger alle budsjettrammer. I dag kan bygget bli skrinlagt.

Snøhetta vant arkitektkonkurransen for den nye Kunsthøgskolen i Bergen. Da konkurransen ble utlyst, var bygget beregnet å koste 331 millioner kroner. Alt i alt ville skolen da koste rundt 500 millioner kroner. Men Snøhettas vinnerutkast vil føre totalprisen på skolen opp mot én milliard kroner.

- Det er ikke mulig å gjennomføre Snøhetta-bygget innenfor den rammen som er satt, Ikke med det ekspressive taket. Bygget må kraftig bearbeides, eller vi må starte helt på nytt, sier prosjektleder Tore Berg i Statsbygg til Bergens Tidende.

Ledelsen i Statsbygg skal diskutere saken på et møte i dag. Der vil de trolig ta stilling til om Snøhettas vinnerutkast skal omarbeides vesentlig, eller om det skal droppes. Hvis det siste skjer, er man tilbake ved start igjen.

Seniorrådgiver Arne Moi i Kunnskapsdepartementet sier til avisen at de i et møte i desember påla Statsbygg å kutte kostnadene. Tre måneder senere var noen kostnader kuttet, mens andre hadde økt. Da stoppet departementet hele prosjekteringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere