RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøhulen kollapset

Foto: Henriette Slaatsveen (Akershus Amtstidende)
Sist oppdatert:
Nina Larsson (11) og Marius Grimnes (11) lek tok slutt da snøhulen de hadde bygget raste over hodet på de to 11-åringene.

Søndag lekte vennene Marius Grimnes og Nina Larsson i Ninas hage på Fagerstrand med vinterens store prosjekt, en kjempestor snøhule. Lite viste de om at leken snart skulle ta slutt og mange ukers bygging skulle være forgjeves, skriver amta.no.

Varmet tærne
Marius og Nina holdt på inne i den store hulen søndag ettermiddag da den plutselig raste over hodet på dem. De to 11-åringene husker ikke altfor mye fra hendelsen, men de synes begge to opplevelsen var svært skremmende.

Les hele saken og se flere bilder hos Akershus Amtstidende.

Ninas pappa Per Gunnar Larsson som titt og ofte fulgte med på barna i snøen, oppdaget plutselig til sin store forskrekkelse at snøhulen hadde rast og det eneste han så var Ninas føtter som sprellet. Resten av kroppen var dekket av snø.

- Jeg løp bort og forsøkte å dra henne ut av snøen, men det gikk ikke. Så jeg fant en spade og fikk gravd henne fram. Og da hun kom seg løs tror jeg hun var bevisstløs, forteller Per Gunnar til amta.no.

Det tror Nina også, for hun husker svært lite før hun kommer seg skikkelig ut av snøen. Da fikk hun meldt fra til sin far at også kameraten Marius befant seg under snøen. Da kastet Per Gunnar seg rundt igjen, og etter mye graving så han til slutt en lue, med et hode. Marius hadde da ligget under snøen i flere minutter.

- Han hadde heldigvis en liten luftlomme slik at han fikk oksygen de minuttene ha lå under snøen, forklarer Per Gunnar.

Borg uten tak
Pappa Per Gunnars raske redningsaksjon gjorde at de to kom kun lettere skadd fra snøhuleulykken. Marius med noen skrubbsår og Nina endte opp med noen klemskader. Likevel kan begge forsikre om det ikke blir mer snøhulebygging i vinterferien. Nå vurderer de heller og bygge om hulerestene til en snøborg, uten tak.

Denne saken er hentet fra amta.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere