RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøhvit-sprekken i øvre enden(Ny)

Sist oppdatert:
Snøhvit-utbygger Statoil med Helge Lund i spissen ser ikke ut til å klare å holde igjen på kostnadssprekken på Snøhvit-feltet. Det ligger nå an til en kostnadsprekk på 6 milliarder
Nytt: Statoil bekrefter nytt kostnadsanslag

Ifølge Aftenpsoten håpet Statoil senest i sommer at overskridelsene ikke ville bli større enn 4 milliarder, men i dag melder Statoil at sprekken vil havne i den øvre enden av deres anslag fra juni.

Opprinnelig var Snøhvit kostnadsberegnet til 40 milliarder kroner, men ifølge Aftenposten blir regningen nå på 51,3 milliarder kroner. Dette tallet bekrefter Statoil i en melding if ormiddag etter å ha gjennomført en total gjennomgang av prosjektet.

Det blir imidlertid ikke større forsinkelser enn tidligere antatt.

- Gjennomgangen viser at Snøhvit-partnerne vil kunne levere deler av de planlagte volumene allerede høsten 2006. Regulære gassleveranser forventes innen første kvartal 2007, seks måneder etter opprinnelig fremdriftsplan, skriver Statoil i en melding.

I øvre enden

I juni fortalte selskapet at det trodde at overskridelsene ble mellom 4 og 6 milliarder kroner, på toppen av en tidligere kostnadssprekk på 5,8 milliarder kroner. Det ga en ramme på 49,3 til 51,3 milliarder kroner.

Det betyr at Snøhvit-feltet nå blir 11,8 milliarder kroner dyrere enn det Stortinget forutsatte da det 7. mars 2002 godkjente prosjektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere