RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøhvit-valg enstemmig godkjent

Sist oppdatert:
De andre lisenshaverne på Snøhvit har onsdag ettermiddag godkjent Statoils innstilling om å gi den mye omtalte LNG-kontrakten til spanske Dragados. Protestene mot Statoil og Olav Fjell nådde dermed ikke frem
Godkjennelsen av enstemmig, ifølge en melding fra Statoil onsdag ettermiddag.

Kontrakten gjelder et LNG-anlegg som skal bygges på en lekter, og er på 1,45 milliarder kroner.

- Statoil har ikke funnet noe som skulle tilsi at man skulle omgjøre eller utsette tildelingen av kontrakten, skriver Statoil.

Kontrakten ble vunnet i konkurranse med Kværner Rosenberg, som hadde et bud som ifølge Statoil var rundt 50 prosent høyere.

Norsk industri har reagert kraftig på tildelingen, og mener sammenligningen mellom de to anbudene ikke er rettferdig gjort.

Mange har bedt Statoil om å utsette tildelingen. Fra politisk hold og fra fagbevegelsen er det kommet krav om at regjeringen skal gå inn og overstyre tildelingen.

I en kommentar sier Statoils konsernsjef Olav Fjell at budet fra Dragados var best på både kvalitet, pris, leveringsdyktighet og standarder for helse, sikkerhet og miljø.

- Våre undersøkelser viser at Dragados er godt kvalifisert. Vi kan heller ikke se at de har gjort seg skyldige i å ta i bruk lovlige eller uetiske metoder, sier Fjell.

- Jeg ber om forståelse for at vi ikke kan tildele en jobb verdt rundt 1,5 milliarder kroner uten konkurranse, og at det beste budet må vinne når vi gjennomfører en anbudsrunde, sier han videre.

Han påpeker at det til nå er tildelt kontrakter for 10,5 milliarder kroner på Snøhvit, og at norsk industri har fått 36 prosent av dette.

Statoil anslo en norsk andel på 38 prosent i planen for Snøhvit, og regner ikke med å komme under dette, ifølge Fjell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere