RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøhvitboring mot slutten

Sist oppdatert:
Borings- og kompletteringsarbeidene for den Statoil-opererte Snøhvit-utbyggingen i Barentshavet går inn i sin siste fase. Nå gjenstår brønnene på Albatross-feltet
Borearbeidene på Snøhvit gjennomføres av boreriggen Polar Pioneer, som nå har forlatt selve Snøhvit-felet for å bore produksjonsbrønnene på den tilknyttede satellitten Albatross.

Den første brønnen på Albatross ble satt den 20. november. Her skal riggen bore tre produksjonsbrønner. Fra før har den boret og delvis ferdigstilt seks produksjonsbrønner og brønnen for reinjisering av karbondioksid på Snøhvit-feltet.

For å sikre høy produksjon mot slutten av feltenes levetid, blir to av Albatross-brønnene boret og komplettert horisontalt i reservoaret 1430 meter under havbunnen.

De ti brønnene på Snøhvit og Albatross vil ifølge Statoil være klare i 2006, men blir først satt i produksjon når mottaksanlegget Hammerfest LNG på Melkøya står klar i 2007.

Snøhvit-utbyggingen består av undervannsutbygging av feltene Snøhvit, Albatross og Askeladd. Feltene ligger om lag 140 kilometer nordvest for Hammerfest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere