RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sniktitt på Grims Grenka

Sist oppdatert:
LXUS fikk en omvisning i Norges nye designhotell.

(LXUS.no) First Hotel Grims Grenka hadde «soft-launch» 3. mars, og de aller ivrigste gjestene har allerede booket. Kanskje fordi internasjonal media knapt lot hotellet åpne før de roset det opp i skyene. Både New York Times , Time Magazine og Wallpaper har spredt gjetord om Oslo-hotellet.

- Merkelig nok er vi fullbooket allerede, sier Angelica Montez de Oca, som er markedsdirektør på hotellet. Hun legger til at alle gjestene får en advarsel om at Grims Grenka fortsatt er en byggeplass. Men det ser ikke ut til å bekymre designtørste besøkende.

MER LUKSUS OG LIVSSTIL? SE www.LXUS.no

Grims Grenka er det første norske hotellet som er blitt tatt opp i den eksklusive hotellkjeden DesignHotels og har allerede fått sin oppføring i kjedens årbok som ligger godt synlig i foajeen.

Hotellet er preget av rette og rene linjer i både møbler og interiør. Tekstiler og treverk er går stort sett i mørkt. Lyslister langs gulvene er nærmest et kjennemerke for hotellet. Hotellrommene har den fiffige funksjonen at gjestene kan stille inn lyset tilpasset ulike stemninger. Alle rommene har årstidene vinter og sommer som tema. Gjester som ønsker bedre og flere faciliteter kan sjekke inn på suitene Garden suites, Loft suites eller Appartement.

Skandinavisk fokus

Hotellet har satt sin ære i å bruke norske eller skandinaviske produkter hvis mulig, samtidig som det er satt stor fokus på økologiske og miljøvennlige produkter. Sengene er av merket Jensen, og alle rommen har selvsagt B&O-flatskjermer, og jo større rom du bor i, jo større flatskjerm får du. Alle rommene har også iPod-dokkingstasjon, så musikkglade gjester kan koble på medbrakt mp3 og egne høyttalere på badet gjør at du slipper å synge selv i dusjen.

Hele 30 rom er allerede åpnet. Totalt vil hotellet få over 60 rom, blant dem flere suiter. Størst av dem alle er suiten Penthouse på over 70 kvadratmeter over to plan.

Hotellet planlegger "Grand opening" 17. mai og mye tyder på at alle gir jernet for at alt skal bli klart. Restauranten åpner 25. mars, og kommer til å bli en "Modern Asian Cousin" restaurant som sjefkokken Robert Harewood fra "SOHO-hotell" i London og restaurantsjef Jim Anthony Juvera fra New York kommer til å sette sin signatur på.

Urban tak-lounge

- Her får du ikke ta bilder, sier Montez og drar meg gjennom en etasje som fremstår som en total byggeplass. Ut på andre siden kommer vi ut på en deilig takterrasse.

- Her kommer det til å være puter og levende lys overalt, sier Montez. Utsikten over Oslos mange tak gir den totale urbane følelsen, og det er mye som tyder på at dette blir byens trendy hangoutlounge på lunkne sommerdager. Som restauranten blir også loungen på taket åpent for andre enn hotellgjester.

- Her har vi plass til opptil 200 gjester. Vi har hatt 17 arrangementer her allerede. Folk klarer ikke å vente, sier markedssjefen fornøyd.

Nede i kjelleren bygges det et "Urban spa". En nyvinning som Grims Grenka har innført. Tanken er at dette skal være et mini-spa der man kan få kjappe skjønnhetsbehandlinger.

- Botox-innsprøytinger får man ta andre steder, men når man trenger en kjapp oppfriskning under hektiske Oslo-besøk, kan et "Urban spa" være rette konseptet.

- Du får ikke bare en pute og en dyne når du overnatter hos oss. Vi skal prøve å vise det norske folk at et hotellopphold kan være mer enn en overnatting.

- Å bo på Grims Grenka skal være en opplevelse i seg selv.

VI DU SE MER DESIGNHOTELL? KLIKK HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere