*Nettavisen* Nyheter.

SNIKTITT: Voldelig og vakkert

Spillmagasinet har tatt en titt på det voldsomme actionspillet «Heavenly Sword».

09.03.07 12:15

(Spillmagasinet): I Storbritannia sitter det en gruppe mennesker i spillstudioet Ninja Theory og lager et av de peneste spillene vi har sett til Playstation 3 til nå.

På papiret har «Heavenly Sword» det meste for seg. En smellvakker hovedperson med minimal bekledning, enorme kamper med hundrevis av fiender, det ene heftige våpenet etter det andre og stilpoeng dersom du slåss ekstra bad.

I tillegg tar utviklerne fortellingen på alvor og legger ned mye ressurser i motion capture og stemmeskuespill - blant annet er skuespiller Andy Serkis («King Kong», «Ringenes Herre») med på laget.

Bakom spillet:Start videoen ovenfor for å se hvordan «Heavenly Sword» skapes.

Action, action, action

- «Heavenly Sword» har dybden til et «Beat'em up»-spill og skalaen til et eventyrspill, sier utviklerne da de var på besøk i Norge i begynnelsen av mars.

Dessverre får vi ikke selv prøve spillet, men blir vist en presentasjon på storskjerm - angivelig for første gang i verden. Herlig eksklusivt, med andre ord.

Du spiller som heltinnen og krigersken Nariko som, takket være en minimal bekledning, naturligvis kan bevege seg svært fritt og smidig. Det første vi får se er en sekvens hvor Nariko hopper fra tau til tau på en bro som faller fra hverandre.

Det virker som om du kontrollerer figuren ved hjelp av kryss, firkant, runding og triangel i slike sekvenser, mens du har mer valgmulighet i selve slåssingen.

I stilen minner «Heavenly Sword» om Xbox 360-spillet «Ninety Nine Nights», så vi frykter at spillet kan bli for ensformig. Ninja Theory bekrefter at det ikke er noen eventyrelementer med i spillet hvor du kan løpe rundt å løse oppgaver, men spillerne blir «fraktet» fra kampscene til kampscene.

Vi sitter likevel igjen med et veldig bra inntrykk av spillet, så her skal vi ikke komme med noen for-dom.

Verstingvåpen

Sentralt i spillet er naturligvis kampsystemet. Nariko har tre hovedangrep: Raskt og svakt, tregt og kraftig eller angrep med lang rekkevidde. Får å beherske spillet bør du kombinere angrepsmetodene på best mulig måte, gjerne mitt i et angrep.

I tillegg lærer Nariko seg flere spesialbevegelser underveis i spillet, og hun kan ta i bruk det meste som finnes i verdenen enten som våpen eller til å utføre halsbrekkende stunts. Det beste inntrykket av dette får du ved å se videoen over.

Hovedvåpenet til Nariko er sverdet hennes, som hun svinger med fryktinngytende presisjon, men når det drar seg skikkelig til har hun en hemmelighet opp ermet - bazookaen.

Vi fikk verstingvåpenet demonstrert, og det er mildt sagt effektivt om enn noe vanskelig å bruke. Etter at du har fyrt den av, kan du kontrollere raketten med håndkontrolleren - som reagerer på håndbevegelsene dine. Kult!

Visuelt er «Heavenly Sword» noe av det penere vi har sett til Playstation 3, og vi gleder oss til å faktisk prøve tittelen. Spillmagasinet kommer tilbake med full dom nærmere lansering.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.