*Nettavisen* Nyheter.

Snipes truet myndighetene

Wesley Snipes ville ta saken i egne hender om han ble tiltalt for skattefusk.

24.01.08 21:12

(SIDE2): Saken om Wesley Snipes som ikke vil betale skatt har nå havnet i retten, og dermed dukker det opp nye detaljer.

Snipes er anklaget for å ha svindlet staten for millioner i skattepenger i årene 1996-97. Snipes hevder han er uskyldig og har blitt tilfeldig plukket ut som syndebukk. Blir han dømt for skattefusk risikerer han 16 års fengselstraff.

-Han var helt uskyldig og handlet i god tro – uten noen dårlig baktanke eller kriminell intensjon om å lure eller svindle i det hele tatt, sa Snipes' forsvarsadvokat Robert Barnes da anklagene kom.

Snipes betalte flere millioner dollar i inntektsskatt frem til han i 2000 kjøpte argumentet til to menn fra Florida om at han ikke trengte det, hevder påtalemyndigheten. Snipes betalte ikke skatt i perioden 1999-2004. I tillegg skal Snipes angivelig ha forsøkt å få tilbake flere millioner dollar i ulovlige tilbakebetalinger.

Mindre enn to måneder etter at han ble siktet sendte Snipes et dokument til IRS (de føderale skattemyndighetene i USA) hvor han erklærte at han var en «nonresident alien» fra USA, og sa også fra seg sitt sosialnummer og advarte om at en tiltale ville føre til profesjonelle konsekvenser for føderalt ansatte, melder Ocala.com.

En av de ansatte, Shauna Henline, leste utkast av dokumentet under rettssaken mot Snipes torsdag.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag