RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøkaos ga budsjettsmell på fem millioner

Det har vært en snøfattig vinter i hovedstaden, men allikevel gikk Oslo Kommune på en budsjettsmell da det lavet ned i januar i år.
Det har vært en snøfattig vinter i hovedstaden, men allikevel gikk Oslo Kommune på en budsjettsmell da det lavet ned i januar i år. Foto: Jon Eeg (Scapix)
Sist oppdatert:
Til tross for en snøfattig vinter, melder Oslo Kommune om at brøyteutgiftene har vært store.

Oslo Kommunes brøyteutgifter har ikke minket i takt med den reelle snømengden dette vinterhalvåret, skal vi tro Bymiljøetaten.

- Vi har faktisk ikke spart noen penger. Snøen kom i midten av januar, og da kom det så veldig mye, og da brukte vi fem millioner kroner mer enn det vi hadde budsjettert, sier Odd Olav Bratteberg, pressekontakt ved Bymiljøetaten, til Nettavisen NA24.

-I tillegg så har det vært snø i høytliggende strøk, som for eksempel Holmenkollen, Kjelsås og Grefsen, frem til forrige helg, fortsetter han.

Det har allikevel vært mange snøfrie uker dette vinterhalvåret, men da Oslo Kommune må ut med store summer uavhengig av nedbørsmengde og brøytebehov merkes dette altså ikke spesielt godt på kassabeholdningen.

- Vi har et utvalg entreprenører som utfører brøyteoppgavene for oss, og vi betaler forholdsvis mye for å holde beredskap, sier Bratteberg.

- Det er det vi betaler mest for, og ikke spesielt mye for de turene brøytebilen er ute og måker, fortsetter han.

Lappe asfalten

I februar har hovedstaden gater vært mer eller mindre snøfrie, og om denne trenden holder seg kan det bety mindre brøyteutgifter for Oslo Kommune.

Men om det mot formodning skulle bli igjen noe i brøytekassa, vil dette gå til å reparere hovedstaden veier.

Diss bærer nemlig preg av vinterens varierende vær- og temperaturforhold.

- Regn, og frost har bidratt til en oppsmuldring av asfalten ut over det som ville vær tilfelle ved en normal, stabil vinter. Eventuell penger som blir til overs brukes til å lappe samme asfalten. Hadde vi hatt en stabil vinter så hadde ikke behovet for å lappe asfalten vært like stor, for da ville ikke asfalten ha smuldret opp like mye som den har gjort nå, sier Bratteberg.

- Vi har fått inn mange meldinger på dårlige veier, og vi har måttet doble styrken for denne typen asfaltering, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Odd  Bratteberg, i Bymiljøetaten, melder om at Oslos veier har lidd under det ustabile vinterværet.


- Vi har en del utfordringer

Tidligere i år skrev Avisa Nordlys at den rekordlavenedbørsmengden har bydd på problemer for Bodø Kommune.

-Vi har en del utfordringer i form av at vi ikke helt vet hva vi skal bruke dagene våre til, sa seksjonsleder for vei i kommunen, Arne Jakobsen, til avisen.

Kommunen er nemlig, som de fleste andre kommuner i januar, innstilt på at det kommer snø.

-Når denne spådommen ikke inntreffer er det vanskelig å omstille en hel organisasjon, som er innstilt på å brøyte veiene i distriktet, forklarte han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere