RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøkaos i Spania og Italia

Barcelona (NTB-AFP): Tusener av reisende satt tirsdag fast i snøen på grensa mellom Spania og Frankrike, mens snøen dekket byer i Italia og tusener av hjem på Korsika var uten strøm.

Det kraftige snøværet som skapte kaos i Barcelona mandag, flyttet seg tirsdag østover mot Korsika og Italia, og ventes å bli verre onsdag.

Over en meter snø i Pyreneene førte til at 6.000 mennesker ble sittende fast langs 40 veier mellom Frankrike og Spania. 1.750 lastebiler sto i kø på den franske siden av grensa uten å slippe over.

Dagen før hadde snøværet skapt kaos i Barcelona, Spanias nest største by på middelhavskysten. Fly ble kansellert, skoler stengt og veier og jernbaner i hele regionen var stengt som følge av snøværet.

I Girona-området, der det falt en halv meter snø, mistet 200.000 husholdninger strømmen.

På den franske siden av grensa, i den franske Aude-regionen, måtte myndighetene skaffe mat til 1.800 passasjerer på tog som sitter fast og 550 pensjonister og skolebarn på bussturer på vei til Spania. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere