RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøkaoset på veier og jernbane fortsetter

Sist oppdatert:
Stavanger/Oslo (NTB-Linus Hauge): Sørlandsbanen og en lang rekke veier er stengt og kaos råder under snøstormen på Sørvestlandet. Over 150 togpassasjerer sitter værfast i Kristiansand og på Jæren.

Uværet førte til en dramatisk og langvarig reise for passasjerene på både nattoget fra Stavanger mot Oslo og nattoget som var på vei i motsatt retning.

115 passasjerer satt i timevis værfast inne i nattoget fra Stavanger som ikke hadde kommet lenger enn til Vigrestad på Jæren, før de endelig ble evakuert lørdag formiddag.

- Politiet har kommet seg fram til Vigrestad og fått rigget i stand et samfunnshus for de 115 passasjerene. De blir nå evakuert ut av toget, så får de forpleining i samfunnshuset. Her er bygdestrømmen på plass, så vi slipper å være engstelig for at strømmen skal gå når man flytter på toget. Dette er trygge omgivelser for dem, sier kommunikasjonsrådgiver Håkon Myhre i NSB til NTB i 9-tiden lørdag.

- Strømmen brøt rett før midnatt og var ikke tilbake før litt over klokka 3. Men vi har hatt dialog med de ombordansvarlige på telefon, og de har meldt om gode forhold på toget. Folk har fått slappet av og sovet noenlunde greit, selv om det er klart det er kjedelig å ikke komme lenger enn én time fra Stavanger, sier Myhre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere