RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sønn siktet for drap på sin mor

Sist oppdatert:
Drapsalarmen har gått på Fjellhamar i Lørenskog. En kvinne er bekreftet omkommet etter det politiet mener er en voldshandling.

FJELLHAMAR (Romerikes Blad): Politiadvokat Jon Letnes bekrefter overfor Romerikes Blad at det er sønnen som er pågrepet og siktet i saken.

– Han er siktet for forsettlig drap på sin egen mor, sier Letnes klokka 09.13.

– Kvinnens mann vitne til drapet

Hendelsen skal ha skjedd på en privatadresse på Fjellhamar. Politiet ble varslet om bråk på stedet av naboer like etter klokka 05.30 og var kort tid etter på plass på stedet.

– Ved politiets ankomst til adressen, så fant vi en kvinne som tydelig var blitt utsatt for vold. Vedkommende ble erklært død kort tid etter at nødetatene var på plass. Åstedet er sperret av, og vi har skaffet oss kontroll på det vi mener er gjerningsmannen, opplyser operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt ti Romerikes Blad

Politiadvokat Jon Letnes opplyser at tre personer var i boligen da den første politipatruljen ankom åstedet.

– Vi påtraff tre personer i boligen: Mor, far og sønn. Mor var drept, og sønnen er siktet for forsettlig drap på sin egen mor, sier Letnes.

Sønnen er i begynnelsen av 40-årene, mens moren er i midten av 60-årene, opplyser politiet.

Faren til siktede er gift med den avdøde kvinnen.

– Han var til stede da hendelsen skjedde, sier Letnes.

Saken fortsetter.

Lørenskog 20141230. Kvinne drept på Fjellhamar i Lørenskog natt til tirsdag. Sønnen er siktet. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix


Ingen kjenning

Den siktede sønnen er tidligere registrert med noen forhold hos politiet, men ingen av disse skal dreie seg om alvorlige forhold.

– Han er ingen nær kjenning av politiet, sier Letnes til Romerikes Blad

Politiadvokaten ønsker ikke å opplyse noe mer om hvordan drapet skal ha skjedd, eller hva som kan være motivet for handlingen.

– Vi kommer ikke til å gå ut med mer om omstendighetene rundt drapet eller på hvilken måte dette har skjedd. Det kan vi ikke på nåværende tidspunkt. Det er så tidlig i fasen, og vi må snakke mer med sentrale personer og vitner om detaljer rundt det som skjedde, sier Letnes.

– Er det rus med i bildet?

– Det har vi ingen formening om, svarer han.

Eiendommen sperret av

Han gjentar at det er tidlig i etterforskningsfasen.

– Etterforskningen går sin gang med kriminaltekniske undersøkelser. Det vil være avhør av vitner, mens vi også vil foreta rundspørring i området. Vi er i startfasen, og noe mer enn vi har gått ut med nå, kan vi ikke si, sier Letnes.

Kvinne drept på Fjellhamar i Lørenskog natt til tirsdag. Sønnen er siktet.


RB-journalist Jon Theodor Hauger-Dalsgard ankom åstedet i 08.45-tida.

– Hele eiendommen er sperret av. Teknikerne er nå ankommet åstedet, og én politipatrulje holder vakt ved eiendommen, sier han.

Les flere saker hos Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere