Gå til sidens hovedinnhold

Snø i Polipoli Park på Hawaii: - Kanskje første gang noensinne

Ekstremvær

Vinterstorm har satt sitt preg på Hawaii og deler av USAs fastland.

LOS ANGELES (Nettavisen): Usedvanlig vær har preget USA denne vinteren. I slutten av januar slo en ekstremkulde inn sentralt og øst i landet, med effektiv temperatur ned mot 50 kuldegrader.

Nå har en vinterstorm ført til uvanlige forhold på Hawaii. Mandag var øygruppen preget av tung regn, sterke vinder, store bølger og til og med snø.

Vindene har ført til at trær har falt over veier og bygninger. Trafikklys og strømledninger har også blitt revet ned, noe som har resultert i strømbrudd. Det er også en risiko for at vindene kan skade tak og andre bygninger.

Historisk snø

Departementet for jord- og naturresurser har rapportert om snø på Maui.

- For kanskje første gang noensinne, har det snødd i en delstatspark i Hawaii. Polipoli Park på Maui er dekket med snø, uttaler departementet ifølge CNN.

Parken ligger omtrent 1900 meter over havet. Det kan være det laveste punktet der snø har blitt liggende i delstaten noen gang ifølge departementet.

Ved kysten nord i Oahu er man spesielt bekymret over at vindene kan føre til så store bølger at det blir oversvømmelser.

- Forholdene er imponerende å se på, men ekstremt farlige. Meteorologene hadde rett i sine spådommer. De kalte dette en hendelse uten like, og vi kan bekrefte at vi sjelden har sett denne kombinasjonen av rekordhøye bølger og kraftig vind, sier Sam Lemmo i departementet for jord- og naturresurser.

Det er ikke ventet at det uvanlige været på Hawaii vil vedvare. Meteorologer sier til CNN at forholdene vil bedre seg allerede i løpet av mandag, da vindene forflytter seg i retning nordøst.

50.000 mistet strømmen

Vinterstormen har også rammet USAs fastland. Nordvest i landet kom det over 30 centimeter snø i helgen, noe som er uvanlig for et område som er mer vant til regn på vinteren.

Flere hundre flyvninger ble kansellert i Seattle og Portland, øst i delstaten Washington ble flere motorveier stengt og rundt 50.000 mennesker mistet strømmen.

Meteorologene varsler at mer snø kan komme denne uka, skriver NBC.

I California har det også vært uvanlig kaldt og vått etter årsskiftet. Det har skapt visse problemer, men har også hatt en velkommen effekt. Nå er nemlig store deler av delstaten kvitt tørkeforholdene man har slitt med i godt over et år, skriver Curbed.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken