*Nettavisen* Nyheter.

Snø og minusgrader i fjellet i Sør-Norge

HER FALLER SNØEN: Snø i lufta på fylkesvei 55 ved Sognefjellshytta onsdag klokka 11.30. Hytta ligger 1400 meter over havet.

HER FALLER SNØEN: Snø i lufta på fylkesvei 55 ved Sognefjellshytta onsdag klokka 11.30. Hytta ligger 1400 meter over havet. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Se hvor det er kaldest akkurat nå og hvem som får det beste helgeværet.

22.07.20 12:50

OSLO (Nettavisen): Oppholder du deg i fjellet i Sør-Norge, må du ta høyde for at det kan bli kaldt. Tirsdag var det kaldt med minsugrader og snø enkelte steder. Onsdag viser webkamerabilder fra Sognefjellet snø i lufta på fylkesvei 55.

Det var også snø på Galdhøpiggen sommerskisenter i morgentimene. Der lå temperaturen på minus 2 grader.

- Det blir minusgrader flere steder i fjellet i Sør-Norge i dag også, melder Meteorologisk institutt på Twitter onsdag.

Ned i 3,1 minus

Tirsdag ble det målt ned i 3,1 minusgrader på Juvasshøe i Lom, 1,5 minus på Storhornet i Trollheimen og 0,3 minus på Elvershei i Røldal.

Om du synes sommeren har vært kald, kan NVE melde at det fremdeles er mer snø i fjellet enn det som er vanlig på denne tiden. Snøkartene på nettstedet senorge.no viser at det både er mer snø enn normalt og at det er snø der det vanligvis er barmark.

Sjekk været der du bor på yr.no her

Klikk på bildet for å forstørre. KJØLIG I HØYDEN: Søker du minusgrader i juli, finner du det på de høyeste toppene, blant annet på Storhornet i Trollheimen der temperaturen tirsdag viste 1,5 minusgrader.

KJØLIG I HØYDEN: Søker du minusgrader i juli, finner du det på de høyeste toppene, blant annet på Storhornet i Trollheimen der temperaturen tirsdag viste 1,5 minusgrader. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Fortsatt varmt i Øst-Finnmark

I Øst-Finnmark derimot er det helt andre takter når det gjelder temperaturer onsdag enn fjellet i Sør-Norge. Her fortsetter varmen å gjøre seg gjeldende. Varmen trekker etterhvert lenger sørvest, melder meteorologene.

- Det kan bli opp mot 20 grader i Troms på fredag, mens Nordland må vente til søndag på varmen, lyder meldingen.

Helgeværet

I nord blir det lettere vær i løpet av fredag, men det kan forsatt komme litt regn i helga, ifølge meteorologene. I Trøndelag fortsetter regnværet ut lørdag. Lenger sør blir det en god del sol frem til søndag da det kommer inn nedbør sørfra.


– Den kalde luften fra nordvest gjør at det holder seg kaldt framover, men den gir seg litt utover helga og i starten av neste uke, sier statsmeteorolog Rannveig Oftedal Eikill til NTB.

Men et ustabilt sommervær gjør at regnbyger må forventes mange steder i landet i dagene framover, men det er vanskelig å spå når bygene slår til.

Eikill understreker at de som vil satse på en utehelg med toppturer, dermed må passe på å kle seg etter ulike typer vær.

- Selv om det ikke regner når man drar, er det viktig å ha med seg klær for alle anledninger og følge med på værmeldingen, sier hun.

Områdene i Nord-Norge som de siste dagene har vært preget av grått og vått vær, vil oppleve flere perioder med opphold og høyere temperaturer når nedbørsfeltet trekker sørover.

Dermed kan områdene rundt Trøndelag forvente mer regn i dagene framover, til sola titter fram i litt lengre perioder på søndag.

Men søndag vil et nedbørsfelt fra sør begynne å krype nordover. Dette vil ramme de sørlige, østlige og vestlige delene av Norge.

– Temperaturene vil holde seg ganske like sør i Norge, men det blir kanskje litt varmere, sier Eikill ifølge NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.