Gå til sidens hovedinnhold

Snø og uvær skaper problemer i trafikken

Nedsatt framkommelighet på E18 gjennom Vestfold og Telemark.

Snøvær og uvær skaper utfordringer i trafikken flere steder i landet. Vogntog som snurrer rundt har i perioder sperret E18 i Agder, Telemark og Vestfold. Politi og bergingsmannskaper har hatt sin fulle hyre med å holde veiene åpne.

Mellom Vest- og Østlandet er E6 og E134 stengt på grunn av uvær.

Se fortløpende meldinger fra politiet nederst i saken.

Fra flere politidistrikter meldes det om trafikkuhell torsdag ettermiddag og kveld og om vogntog som har problemer.

* Det er store trafikale problemer på E18 i Vestfold og Telemark. UP er på stedet. E18 delvis stengt, melder Vestfold politidistrikt klokka 20.15.

* Klokka 21.14 melder Vestfold-politiet at det jobbes med brøytebiler og tauebiler. Nordgående felt fortsatt stengt.

* NTB melder at både E6 og E134 er stengt mellom Vest- og Østlandet på grunn av uvær. Veiene forblir trolig stengt hele natten.

* OBS-varsel fra Meteorologisk institutt: Varsler vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Hedmark, Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal og Trøndelag torsdag og fredag.

Vogntog som ikke kom fram på E18 i Telemark torsdag kveld skapte køer helt inn i Vestfold, melder Telemarksavisa.

- Innringeren til politiet sier at køen nå står langt bort i Vestfold, opplyste operasjonsleder i Telemark ved 20-tiden. Da TAs journalist var på stedet sto et vogntog bom fast, og det var kø i bakken på Lanner opp fra Langangsbrua.

Les saken i Telemarksavisa: Flere utenlandske vogntog sperrer E18

Vogntog snurret rundt
Klokka 17.45 meldte Agder politidistrikt om et utenlandsk vogntog som snurret rundt og sperret veien i begge retninger på E18 ved Songe. Politiet ba publikum være tålmodige. Fører av vogntoget ble kjørt til sjekk på legevakten, ble det meldt litt før klokka 19. Klokka 20.40, melder Agder at E18 igjen er åpen i begge retninger.

Mange kjørte av veien
Politiet i Vestfold opplyste torsdag kveld at de hadde flere meldinger om biler som har kjørt av veien.

- Politiet har ikke kapasitet til å se på alt, lød meldingen fra operasjonsleder på Twitter.

Den samme beskjeden kom fra kollegene i Telemark tidligere på ettermiddagen.

- Det står trailere fast i store deler av Telemark. Politiet har ikke kapasitet til å hjelpe alle, uttalte operasjonsleder Gunnar Hanssen til Telemarksavisa ved 14.30-tiden.

HTML EMBED

Ambulanse kjørte av veien
To biler kolliderte på Valebøveien i Telemark, og en ambulanse kjørte utfor på vei til ulykkesstedet, melder Telemarksavisa. Politiet mottok melding om ulykken klokka 16.14.

Frontkolliderte - to til sykehus
I Telemark frontkolliderte to biler på riksvei 36 på Moheim i Porsgrunn klokka 16.05 torsdag.

- Den ene bilen som var på vei mot Porsgrunn sentrum kom over i motgående kjørefelt og traff en annen i fronten, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt til Telemarksavisa. To personer ble kjørt til sykehus.

Ti år gammel jente påkjørt
Follo politidistrikt fikk klokka 14.24 melding om en ti år gammel jente som var påkjørte ved Ica i Langhusveien i Ski. Det skal ikke være alvorlig personskade.

Østfold politidistrikt melder litt før klokka 17 om et trafikkuhell med mindre personskade på riksvei 110 i Haredalen på Onsøy. Det er glatt på stedet og mye trafikk, lylder meldingen.

På E6 ved Hansvea meldes det litt før klokka 17 om to personbiler som har kjørt inn i hverandre bakgra. En person klager over nakkesmerter, melder Vestoppland politidistrikt.

På E16 ved Roa står et utenlandsk vogntog fast på tofelten vest for Roa. Politiet er på stedet, melder Vestoppland politidistrikt klokka 14.43.

Venter mer snø
De neste dagene er det ventet mer påfyll av snø, ifølge meteorologene. Det er særlig ventet store mengder i Agder-fylkene.

- I Agder kan det komme ganske mye snø. Kommer det som snø kan det bli opp mot en meter fram til søndag, sier statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen ved Meteorologisk Institutt til Nettavisen.

TWITTER: Se de siste meldingene fra politiets operasjonssentraler under:

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Haukelifjell og Dovrefjell stengt

OSLO (NTB): Både E6 og E134 er stengt mellom Vest- og Østlandet på grunn av uvær. Veiene forblir trolig stengt hele natten.

Statens vegvesen skal vurdere om E6 over Dovrefjell skal åpnes igjen klokken 21 torsdag kveld. E134 over Haukelifjell vil tidligst åpne igjen fredag morgen.

Klokken 20 er E18 stengt i Telemark fordi flere vogntog står fast i Porsgrunn. Tidligere på kvelden var veien stengt i flere timer ved Tvedestrand i Aust-Agder. Der snurret et vogntog rundt på det glatte føret og sperret veien i begge retninger.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge fredag. I tillegg advarer de om lokalt store nedbørsmengder i Agder-fylkene, samt storm i Nordland og utsatte steder fra Vestlandet til Trøndelag. (©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken