*Nettavisen* Nyheter.

Snøbyger og kolonnekjøring: - Blir ikke de mest sommerlige temperaturene

STRYNEFJELLET: Mye snø og vinterlige forhold på riksvei 15 over Strynefjellet tirsdag.

STRYNEFJELLET: Mye snø og vinterlige forhold på riksvei 15 over Strynefjellet tirsdag. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Har du håp om varmere vær inn mot grunnlovsdagen? Sommeren står ikke for døren ennå. Tirsdag skaper snøbyger og uvær vansker på utsatte veier i sør og nord.

12.05.20 13:04

- Det blir ikke de mest sommerlige temperaturene denne uka, melder Meteorologisk institutt på Twitter. Samtidig meldes det om snøbyger og dårlige kjøreforhold på fjelloverganger i Sør-Norge og stengte veier på grunn av uvær flere steder i Troms og Finnmark.

Sjekk ditt lokale værvarsel og langtidsvarsel på yr.no

Østafjells får det varmest i landet, men det ventes ikke mer enn 12-13 grader på det varmeste.

Klikk på bildet for å forstørre. ARENDAL: Leter du etter sol og varme denne uka, er dette det beste meteorologene har å by på. Arendal kan vente seg opp i 12-13 grader på det meste.

ARENDAL: Leter du etter sol og varme denne uka, er dette det beste meteorologene har å by på. Arendal kan vente seg opp i 12-13 grader på det meste. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Klikk på bildet for å forstørre. GEILO: Langtidsvarselet for Geilo viser makstemperatur på null grader onsdag før det stiger utover uka - opp mot 7 plussgrader onsdag 20. mai.

GEILO: Langtidsvarselet for Geilo viser makstemperatur på null grader onsdag før det stiger utover uka - opp mot 7 plussgrader onsdag 20. mai. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

På et temperaturkart meteorologene presenterte tirsdag, er det Arendal som har de beste utsiktene med 13 varmegrader torsdag.

Snøbyger og kolonnekjøring

Snøbyger skaper tirsdag dårlige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge, og flere veier er stengt i Nord-Norge. Uværet forventes å fortsette onsdag i nord, melder NTB.

På riksvei 7 over Hardangervidda er det tirsdag innført kolonnekjøring for alle kjøretøy på grunn av uvær. Det er også dårlig sikt og krevende kjøreforhold på riksvei 15 over Strynefjellet, melder Vegtrafikksentralen i vest.

Klikk på bildet for å forstørre. Riksvei 7 over Hardangervidda tirsdag. Her er det innført kolonnekjøring.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Tirsdag ble det innført kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

I Troms og Finnmark er E6 flere steder stengt, blant annet over Kvænangsfjellet, Sennalandet og nord ved Hatter. Også andre fylkesveier er stengt på grunn av uværet.

Kraftige snøbyger i Troms og Finnmark er forventet å fortsette onsdag, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Det kan komme mellom 10–20 centimeter snø på 24 timer, og instituttet har utstedt gult farevarsel for regionen.

På Østlandet meldes det om frostnetter. Natt til tirsdag sank temperaturen under null grader.

Klikk på bildet for å forstørre. INGEN SOMMERVARME: Slik er makstemperaturene på Østlandet i perioden tirsdag, onsdag og torsdag, ifølge prognosene.

INGEN SOMMERVARME: Slik er makstemperaturene på Østlandet i perioden tirsdag, onsdag og torsdag, ifølge prognosene. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Sniktitt på 17. mai-været

Mandag dristet meteorologene seg til en først sniktitt på 17. mai-været. Her var meldingen at kun østafjells kan vente seg tosifret antall grader. Men prognosene for nasjonaldagen er fortsatt usikre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag