På vei ut av Oslo er det fartsgrense på 100 kilometer i timen. Onsdag morgen går det svært mye saktere.

Faktisk beveger køene seg i under halvparten av den tillate farten, forteller Nettavisens reporter. Han er på E6 mellom Skjetten og Skedsmo.

– Folk kjører i 30-40 kilometer i timen i 100-sonen ut fra Oslo. Ingen kø, folk bare tar det helt med ro.

På Twitter skriver politiet i Oslo følgende:

– Vi oppfordrer alle som skal ut å kjøre i trafikken til å beregne god tid, kjøre etter forholdene, og sørge for å være godt skodd. Vurder om du skal la bilen stå dersom forholdene blir for ille.

Venter store snømengder

Politiet i Oslo skriver at det er meldt mye snø på det sentrale Østlandet det neste døgnet, og viser til Meteorologisk institutt.

De har oppdatert snøvarselet på deler av Østlandet til oransje nivå.

– Det betyr at vi venter svært mye snø på onsdag, 25-40 cm i løpet av 24 timer. Lokalt kan det komme mer. I det gule området ventes som før 15-30 cm snø. På kysten kan nedbøren starte som regn, skriver de på Twitter.

Ved Skedsmokorset er det meldt om en front-mot-frontkollisjon. Airbagene skal ha blitt utløst og bilene skal ha en del materielle skader, men de involverte skal være oppegående og ute av bilene. Det skal være meget glatt på stedet.

– Det øker ofte på med trafikkuhell når vi får sånne kjøreforhold, sier oppdragsleder Halvor Andersen til Romerikes Blad.

Ber bilister beregne god tid

Også Vegtrafikksentralen Sør skriver at trafikken på E18 og E39 fra Viken til Agder kan bli påvirket av snøen.

– Det er meldt mye snø i store deler av Sør-Norge. Det betyr at "brøytetogene" vil gå tett på E18 og E39. Brøytetogene kjører sent, for å få brøytet skikkelig. Det er ikke mulig å komme forbi mens dette pågår. Beregne god tid.

I løpet av morgentimene er det blitt meldt om flere ulykker på Østlandet. Blant annet kjørte en sjåfør inn i autovernet før Brynstunellen i Oslo, og dette skapte noen trafikale problemer.

En liten lastebil kjørte også inn i midtrabatten nord for Vingrom i Innlandet fylke. Også dette skapte trafikale problemer.

Klokken 08.45 forteller Vegtrafikksentralen Øst at snøen ikke har bydd på veldig store utfordringer ennå.

– Det er vel ikke det helt store trøbbelet. Det har ikke kommet store snømengder, sier trafikkoperatør Gry Solli til Nettavisen.

Solli tror den saktegående trafikken på E6 skyldes at bilistene har havnet bak brøytebilen. Vegtrafikksentralen sier de ikke nødvendigvis forventer store trafikkutfordringer onsdag.

– Jeg vil ikke akkurat dramatisere det voldsomt, og vi skal klare å måke unna. Men folk må være klar over at det er vinterføre, og ta det med ro.