*Nettavisen* Nyheter.

Snøfall i sør og øst forsinker trafikken

Statens vegvesen har store mannskaper ute for å salte og strø på Østlandet. Likevel skaper den første snøen som alltid trafikkproblemer, også på hovedfartsårene.

08.11.19 21:03

OSLO (Nettavisen): Tidligere fredag melder vegtrafikkssentralen på Twitter om en ulykke der et vogntog ble stående og sperre E6 mellom Jessheim og Kløfte. Kjørende ble bedt om å regne med store forsinkelser i begge retninger. Veien var stengt i flere timer.

- Vogntoget sperrer mest for trafikk mot Gardermoen, og det vil bli skilta omkjøring. Dette vil ta tid, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter rett før klokka 15.

Politiets operasjonsleder Ronny Årstein sier til NTB at ingen ble skadd i ulykken:

- Det er bilbergere på vei både nordfra og sørfra, så vi oppfordrer folk til å se i speilene og slippe fram bergingsbilene, sier Årstein.

Klokken 20.13 skriver vegtrafikksentralen at veien er åpen, men at det vil ta tid før det er brøytet og saltet på grunn av kø.

- Kjør forsiktig og følg med på trafikken, skriver de.

Politiet i Oslo sier til NTB fredag kveld at det har vært store problemer i trafikken fredag. Ved 20-tiden har det meste løst seg opp etter at det er strødd en rekke steder.

– Tidligere i ettermiddag var det imidlertid veldig utrivelig enkelte steder, sier Tor Grøttum i politiet.

Se de siste meldingene fra landets veitrafikksentraler nederst i saken

- Speilblankt føre

Klokka 15 meldte politiet om kjedekollisjon på Røykenveien i Asker. Først tre biler og deretter tre til skled inn i hverandre på det glatte føret.

- Seks biler fjernet, men veien er stengt på grunn av speilblankt føre. Saltbil er rekvirert, men vil ikke være på stedet før klokka 16.00, heter det i en oppdatering.

Tidligere fredag var det også lange køer mot Drammen på E18 i Asker, etter at en bil hadde vært involvert i en ulykke.

Fredag kveld meldes det om redusert fremkommelighet på E6 Åsland i Oslo, retning Moss, etter et trafikkuhell. Ved 21-tiden er veien åpen for trafikk.

Klikk på bildet for å forstørre. ved 16.45-tiden er det mye kø i rundt Oslo-området.

ved 16.45-tiden er det mye kø i rundt Oslo-området. Foto: Skjermdump Statens vegvesen

Skolebusser kolliderte

I Asker hadde to busser med skolebarn et lite sammenstøt på Halsbukta på Nesøya.

- Alle er ute av bussene, ingen er skadd og ingen trenger oppfølging. Begge bussene er kjørbare. Som andre steder i distriktet, er det såpeglatt på stedet, melder Oslo-politiet på Twitter klokka 15.35.

Klokka 15.12 meldte Sørøst politidistrikt om en kollisjon mellom to biler i Ringeriksgata på Hønefoss. En bil har kjørt inn i siden på den andre, og en person skal være skadd.

Stengte E18

E18 ble i en periode stengt ved Kråkstad utenfor Ski etter at tre biler var innblandet i et uhell ved 13-tiden. Heldigvis ble det ikke meldt om alvorlige personskader.

Vegtrafikksentralen øst har tidlig fredag ettermiddag ingen store utfordringer å melde om på hovedveiene - utover at fredagsrushet er i gang:

- Det er fredag, klokka er fem over to, og det snør, så ja, det er trafikk, oppsummerte vaktleder Turid Nymann ved Vegtrafikksentralen da Nettavisen var på tråden.

Bringåkertunnelen på E18 Holmestrand var også en tid stengt i nordgående retning etter en ulykke. Det er fremdeles kø på stedet. Ifølge Tb.no forteller en sjåfør på stedet at også brøytebilen stående i kø, og det tok fire timer før veien kunne åpne igjen.

Samtidig var Vegtrafikksentralen øst ute på Twitter og oppfordret trafikantene til å avpasse farten etter forholdene og kjøre forsiktig. De forsikrer at «alt av mannskap» er ute og jobber for å hindre trafikkuhell.

Politiet i Oslo fikk fredag formiddag mange meldinger om svært glatte veier, også hovedfartsårene.

Også i Agder er det snø i lufta, og politiet minner om hvor viktig det er med gode dekk på bilen.

Ifølge værvarslene fortsetter det å snø mange steder både fredag kveld og lørdag formiddag, men ikke i store mengder. Meteorologene har likevel sendt ut farevarsel.

Klikk på bildet for å forstørre. E18 ved Ørje Grense fredag ettermiddag.

E18 ved Ørje Grense fredag ettermiddag. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Fra fredag formiddag til lørdag kveld er det varslet sludd og snø, lokalt 5-10 centimeter. Mest nedbør blir det øst for Oslofjorden og Mjøsa.

Innstilt

På Ruters nettsider melder også de at en rekke ruter er innstilt eller forsinket, på grunn av vanskelige kjøreforhold og i påvente av snømåking.

Dette gjelder ved 16-tiden følgende linjer: 260, 265, 270, 275, 280, 281, 285, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 250, 120, 360, 385, 500, 220, 160E, 125E, 150, 140E, 150E, 100, 510, 350, 300, 110, 515, 490, 54, 31, 400, 390, 390E, 380, 81, 110E, 2015, 21, 79, 70, 74, 80E, 31E, 25, 40, 24, 34, 71A, 76

Flere ruter har heller ikke anledning til å stoppe på alle holdeplasser.

Farevarsel

Det er sendt ut gult farevarsel om mye snø i Vestfold, Østfold, Buskerud, Oslo, Akershus og Hedmark. Meteorologisk Institutt melder om mellom fem og ti centimeter med snø og sludd fra fredag formiddag til lørdag kveld, særlig øst for Oslofjorden og Mjøsa.

- Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, råder de.

Se de siste meldingene fra landets veitrafikksentraler på Twitter:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag