Kraftig snøvær i Nordjylland førte til store trafikale problemer torsdag kveld. For seks kunder og 25 ansatte var det umulig å komme seg hjem fra Ikea-varehuset onsdag kveld.

En dame som jobber på en leketøysbutikk ved siden av Ikea, søkte tilflukt hos møbelgiganten sammen med flere av sine kollegaer.

- Alle kunne selv velge hvilken seng de hadde lyst til å sove i, sier butikksjef Peter Elmose, som selv måtte overnatte på arbeidsplassen sin. Men før de gikk til sengs, samlet de snøfaste seg i restauranten.

– Vi så på julekalender, fant fram noen spill, det var fotball på storskjermene og riskrem, kanelboller, kaffe, kakao, brus og øl, sier Elmose.

Snøkaoset førte til at alle flyginger fra Aalborg Lufthavn ble innstilt fra klokken 14.30 onsdag. Her måtte rundt 300 reisende overnatte i terminalområdene.

Politiet advarte folk mot å gå ut i det hele tatt onsdag ettermiddag. Ifølge Danmarks Meteorologiske Institutt falt det opp mot 30 centimeter snø i løpet av det siste døgnet.

Torsdag er det fremdeles store trafikale problemer rundt om i Nordjylland, og det er meldt om snø, glatte veier og trafikkulykker flere steder i landet.

Les også: Her blir det bikkjekaldt i helgen: - Kan komme ned imellom 20 og 30 minusgrader