Snøføyke og uvær på fjelloverganger i sør - stengte veier i nord

Vær:

Bilde fra E10 på Gimsøybrua i Lofoten. Et polart lavtrykk skaper utfordringer og fører til flere stengte veier i Lofoten tirsdag.

Bilde fra E10 på Gimsøybrua i Lofoten. Et polart lavtrykk skaper utfordringer og fører til flere stengte veier i Lofoten tirsdag. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Dårlig vær på flere fjelloverganger i Sør-Norge tirsdag. I Troms kom  sjåfører seg ikke fram til bussene sine.

12.02.19 10:20

OSLO (Nettavisen): Farevarslene står i kø og uvær skaper utfordringer på veier i nord og sør tirsdag morgen. I Troms kjørte en bilist inn i et tre meter høyt og 20 meter bredt snøskred på fylkesvei 825 mellom Grovfjord og Hilleshamn, melder Nordlys. Ingen ble skadet i skredet.

På riksvei 7 over Hardangervidda var det tirsdag morgen kolonnekjøring på grunn av uvær, men rett før klokka 09 er veien åpen for trafikk igjen. I Troms meldte Troms fylkestrafikk om bussjåfører som ikke kom fram til bussene sine på grunn av været.

Les også: Snøskredfare på rødt nivå i Troms og Nordland

Riksvei 15 over Strynefjellet mellom Oppland og Sogn og Fjordane er stengt på grunn av fare for ras, melder Vegtrafikksentralen øst klokka 09.30 tirsdag.

Sjekk oppdatert farevarsel på yr.no

Farevarsler i flere fylker

Meteorologisk institutt har ute farevarsel for vanskelige kjøreforhold i Salten og Ofoten (tirsdag og onsdag) på grunn av sterk vind med snø og snøfokk, Vestlandet og Trøndelag (tirsdag og onsdag) på grunn av snø som går over til regn og fare for regn som fryser på bakken og fjellet i Sør-Norge (tirsdag og onsdag) på grunn av kraftig vind, nedbør og stigende temperaturer.

På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet var det klokka 05.35 minus 7 grader, liten kuling og oppholdsvær. Statens vegvesen meldte om redusert sikt på grunn av snøføyke og sier det kan bli kolonnekjøring på kort varsel.

På E134 over Haukelifjell var det tirsdag morgen snø- og isdekke, stedvis redusert sikt. Klokka 06.25 viste gradestokken minus 9. Da var det liten kuling, skyet og middels snø.

Lofoten: Uvær og ras

I Lofoten i Nordland er flere fylkesveier stengt på grunn av uvær og ras, melder Lofotposten. Bilister forteller om krevende kjøreforhold med snø og fokkskavler.

- Må du ikke ut med bilen, så la den stå til det roer seg, er rådet fra en bilist som kjørte fra Bøstad til Ballstad tirsdag morgen, skriver Lofotposten.

Fylkesvei 815 er stengt på strekningen Leknes-Smorten i Lofoten tirsdag morgen på grunn av uvær. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Stedvis så blåser det friskt i Lofoten, og det er en del snøfokk, melder avisa.

Klokken syv ble det målt 18 ms på Leknes lufthavn. Det tilsvarer sterk kuling.

Klokken seks tirsdag morgen melder Statens vegvesen at tre fylkesveier i Lofoten er stengt.

FV 805 mellom Napp og Myrland i Flakstad er stengt på grunn av ras.

FV 997 mellom Sennesvik og Ramsvik i Vestvågøy er stengt etter at et ras sperrer vei over Einangen, melder Lofotposten.

Troms fylkestrafikk beklager overfor sine kunder: Sjåførene kommer ikke fram til bussene på grunn av været. Foto: Faksimile

Troms: Sjåfører kommer seg ikke fram til bussene

Flere veier i Troms er stengt tirsdag på grunn av uvær og vanskelige kjøreforhold, melder Nordlys.

Troms fylkestrafikk melder på sin Facebook-side at de har trøbbel med å holde busser i rute: «Vi får inn mange meldinger om busser som ikke kommer seg i rute i dag. Dette skyldes stengte veier, veier som ikke er brøytet og sjåfører som ikke kommer seg til bussene pga været.

Vi klarer ikke å holde en oppdatert liste på det som går og ikke går i nå på morgenen.»

Sjekk værvarselet for ditt område her

Les også: Full stans i togtrafikken på Østlandet - alle regiontogene berørt

Se alle meldinger fra landets veitrafikksentraler her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: vær,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag