Gå til sidens hovedinnhold

Snøglede i høyden

Høstværet kan være på vei tilbake i lavlandet, men skianleggene satser på at det blir pudderhelg.

Mange skianlegg begynte sesongen rekordtidlig i år, men nå er værutsiktene for helgen og den neste uken litt mer usikre. Det kan lønne seg å ta heisen helt til topps, men da må du også være forberedt på litt drittvær.

Sjekk været der du bor

Få været på mobil

- Per i dag er det Hemsedal som har mest snø på sin toppstasjon med sine 70 cm natursnø. Dette er veldig bra til å være så tidlig i sesongen, og det har i tillegg blitt produsert mye kunstsnø, sier skiinfo-sjef Jens Løland til Nettavisen.

Ellers kan Skiinfo.no melde om at det er 50 cm med natursnø på Tyin-Filefjell, som åpner til helgen. Beitostølen og Gaustablikk kan skilte med 45 cm natursnø.

Ufyselig i lavlandet
Lørdag ser ut til å bli dagen da det kommer mest snø. Men et slikt lavtrykk gjør det skikkelig ufyselig i mye av lavlandet på Østlandet og i Sør-Norge.

- Nedbøren kommer som snø helt ned til 3-400 først på dagen, og det vil blåse stiv til sterk kuling fra sørøst i fjellet, advarer Storm-meteorolog Roar Teigen.

- Det er 18 skianlegg som har tenkt å holde åpent denne helgen, og flere har nå åpent i bakkene hver dag, sier Løland.

Med et ventet snøfall på over 20 cm i løpet av de neste fire dagene, i flere av anleggene, kan det bli en bra pudderhelg.

Varslet snø på Snowfinder:

Gaustablikk 28 cm (Åpent)
Hemsedal 27 cm (Åpent)
Beitostølen 25 cm (Åpent)
Hovden 24 cm (Stengt, åpner 21. november)
Norefjell 24 cm (Åpner denne helgen)
Røldal 24 cm (Stengt, åpner 28. november)

Her får du hele oversikten.

Disse skianleggene åpner denne helgen:

  • Haukelifjell
  • Hafjell
  • Norefjell
  • Oppdal (avhengig av snøproduksjon)
  • Tyin-Filefjell

- Det kan skje endringer helt opp mot helgen så følg med på vår oversikt, anbefaler Løland.

Vanskelig på veiene
I tillegg til snøvarsel kan Storm Weather Center melde om både sterk kuling og snøfokk i fjellet. Forhold som kommer til å gi vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene, og spesielt for de om har tenkt å kjøre mellom øst og vest lørdag.

Storm-meteorologen tror forholdene blir mye bedre søndag, men det kommer fortsatt en del nedbør i fjellet, og kulingen holder seg.

Kommentarer til denne saken