*Nettavisen* Nyheter.

Snøhetta-bygg stoppet

Foto: Thomas Bjørnflaten/ Statsbygg

Praktbygget Snøhetta har tegnet for den nye Kunsthøgskolen i Bergen blir ikke bygget. Nå blir det i stedet ny konkurranse.

28.04.06 13:37

«Statsbygg har besluttet å ikke videreføre prosjekteringen av vinnerutkastet fra plan- og designkonkurransen for ny Kunsthøgskole i Bergen. Prosjekteringen blir derfor stoppet og det vil bli lyst ut en ny konkurranse for å sikre at Kunsthøgskolen får nye lokaler», heter det i en pressemelding fra Statsbygg.

Snøhetta vant arkitektkonkurransen for den nye Kunsthøgskolen. Men nå har Statsbygg funnet ut at Snøhettas prosjekt vil koste langt mer enn de drøye 330 millioner kroner bygget var beregnet å skulle koste. En rekke kostnadskrevende løsninger er oppdaget underveis i arbeidet.

- Det har ikke vært mulig å se disse utfordringene før skisseprosjekteringen var gjennomført. Særlig har takløsningen vært problematisk, sier administrerende direktør Øivind Christoffersen i Statsbygg i pressekonferansen.

Statsbygg-direktøren mener premissene i prosjektet nå er så mye endret fra det som var grunnlaget for plan- og designkonkurransen at det blir feil i forhold til de andre deltakerne i konkurransen å fortsette.

Dermed stoppes arbeidet - og det jobbes nå i stedet med en ny konkukrranse i løpet av høsten 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.