Målestasjonen til Meteorologisk institutt i Tromsø målte snødybden til hele 15 centimeter, ifølge Nordlys.

De neste dagene vil kulden spre seg utover resten av Norge også, se video øverst.

Været skaper problemer flere steder i landet fredag ettermiddag. En dødsulykke ved Kongsvoll har ført til at E6 er stengt for all trafikk klokken 12.45.

Riksvei 3 gjennom Østerdalen er også sperret for trafikk i det ene kjørefeltet ved Kvikne etter at et vogntog har kjørt av veien. Politiet melder om snødrev på stedet.

Vegtrafikksentralen vest melder klokken 09 at fylkesvei 55 over Sognefjellet er stengt på grunn av uvær.

- Entreprenøren som er ansvarlig for strekningen meldte om kraftig snøvær nå i morgentimene. Veien er derfor stengt inntil videre, forteller Eirik Rystad Skånøy i Vegtrafikksentralen vest til Nettavisen.

I går meldte Nettavisen at Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for fjellet i Sør-Norge. Det er en våt veibane kombinert med synkende temperaturer som skaper vanskelige kjøreforhold.

Mange våknet opp til mildvær og regn lengst sør i landet fredag morgen, men dette er forbigående, skal vi tro meteorologene:

- Det blir kaldere overalt når det nærmer seg neste helg. Og i Sør-Norge kommer det snø over 600 - 800 meters høyde. Nattefrosten i fjellet i Sør-Norge kan krype ned mot 15 minus, kanskje 20, sier statsmeteorolog Pernille Borander til Dagbladet.