Kontrastene mellom Østlandet og Vestlandet, spesielt nordvest, kan umulig skjules. Der hvor Møre og Romsdal stenger veier og skoler på grunn av store snømengder og rasfare, leker skolebarna på Østlandet i tørre lekestativ, mens bilistene nesten vurderer sommerdekk.

Og til Vestlandets store fortvilelse vil uværet fortsette en stund til.

- Sammenligner du øst og vest denne tirsdagen ser vi at førstnevnte har opphold og sol, mens sistnevnte har mye snø og regn, forteller meteorolog Line Wittrup fra Storm Weather Center til Nettavisen.

Hun kan bekrefte at tirsdagen viser trenden for hva som vil bli været hele uken.

- Det blir masse lavtrykk
- I morgen blir det noenlunde tilsvarende værsituasjon som tirsdagen. Nedbør og snø i nordvest, forteller Wittrup.

Østlandet vil få en uke med skiftende skydekke og oppholdsvær, med et lite lavtrykksavbrekk på fredagen. Meteorologen etterlater kun et ørlite håp for befolkningen i Møre-området.

Les også:Mørekysten innesnødd

- Jeg ser at på søndagen kan det bli litt sol på Nordvestlandet. Da er det snakk om glimtvis, uten å love noe, sier hun.

Evakuering
Værvarselet får antakeligvis ikke Romsdalinger til å gni seg i hendene. Senest mandag morgen skrev Nettavisen om stengte veier og evakuering i vest.

Mandag kveld var i alt 19 veistrekninger stengt på grunn av ras eller fare for ras.

Her finner du de siste trafikkmeldingene fra Statens vegvesen.

Hardest har uværet gått ut over Sunndal kommune. Her har man i enkelte området evakuert bosatte, stengt skoler, stanset strømmen og stengt veier.

Årets første utepils
På Østlandet er historien derimot en helt annet. Aker Brygge i Oslo er tørr som aldri før, og folk strømmer til for å nyte årets første utepils.

Jonathan Krogh (23) sa til Nettavisen at den smakte «driiiit» herlig!

Så gjenstår det å se hvor lang tid det tar før Romsdalingene kan ta pilsen utendørs, uten å frykte snøras.