*Nettavisen* Nyheter.

Snøkaos på Heathrow

Foto: Steve Parsons (Pa Photos)

Vintervær skaper problemer for flytrafikken i Europa.

30.12.10 12:30

Lørdag var det kaos både på veiene og på flere flyplasser i Storbritannia. London Heathrow, verdens travleste internasjonale flyplass, stoppet både avganger og ankomster på sine rullebaner grunnet snøstorm.

- Nesten humoristisk

- Det er totalkaotisk og nesten humoristisk, sier Erik Helmerson fra nyhetsbyrået TT. Han befinner seg på flyplassen i London, hvor alle SAS fly ble kansellert utover kvelden.

Svensken kan allikevel opplyse at det til tross for usikkerhet når flytrafikken kan gjenopptas, så er stemningen god blant de som venter.

- Nesten alle er ved godt mot, og det er en god stemning. Men det er utrolig mange mennesker som venter på flyplassen - med gaver og bagasje, sier Helmerson.

Andre britiske flyplasser, som Gatwick og Luton og Birmingham, har også blitt tvunget til å stenge eller redusere flytrafikken.

Innstillinger og forsinkelser preget mye av flytrafikken mellom hovedflyplassen på Gardermoen og flere byer i Europa lørdag.

- Trafikken innenlands går som den skal, men vi merker problemene som været forårsaker i Europa. London, Amsterdam, Brussel og Frankfurt er blant de berørte byene, sa informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn til NTB tidligere på dagen.

Både et SAS- og Lufthansa-fly som skulle Frankfurt klokken 18.30, har nå ny tid fra Gardermoen klokken 21.10. En avgang til Amsterdam klokken 20 er forsinket over en time, og British Airways sitt kveldsfly til Heathrow er innstilt.

En rekke ankomster fra byer i Europa er også forsinket med opp til flere timer, sier en oversikt fra Avinor. Her er også British Airways sitt kveldsfly innstilt.

Bedre på søndag?

- Vi hadde en avgang på vei til Heathrow i ettermiddag, som måtte lande i Manchester. Et fly ble også tidligere i kveld innstilt, forteller kommunikasjonsdirektør Kenneth W. Vikse til Nettavisen lørdag kveld.

Hva søndagen vil bringe av problemer for selskapet vil han ikke spekulere i. Her er det været som avgjør om flyene får ta av eller lande.

- Været skal bli bedre i morgen, men dette er det meteorologene som vet best. Det jeg kan si er at vi ikke kansellerer før vi må.

Dermed håper Vikse på at morgenflyet til London og Heathrow klokken 07.50 går som normalt.

Som mange andre flyselskap har også SAS hatt problemer med sine ruter til og fra Frankfurt og Amsterdam det siste døgnet, men her har det dreid seg om forsinkelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.