Snøkaos på sørlandsveier

Foto: Ann-Kristin Egge Frøyland (Nettavisen)

Trafikkaos på Sørlandet. Snøfall på speilblank hålke gjør at trailerne stopper opp.

15.03.13 12:42

- Dette gjelder primært på E39 fra Kristiansand og vestover mot Søgne og Mandal, sier operasjonsleder Geir Andersen til Nettavisen.

Både politi og vegvesen er ute på veiene for å holde trafikken gående.

- En stund sto det bom fast i begge retninger men nå har vi klart å åpne opp flere steder slik at det er trafikk i alle fall i et kjørefelt, sier Andersen.

Han sier at hovedproblemet er trailere som ikke er skodd for norske veier. På E39 vest for Kristiansand er det noen bratte svingete veier som gjør at disse trailerne stopper helt opp.

- Biltilsynet er nå ute og kontrollerer kjøretøy for å få disse bilene av veien, sier Andersen.

Kristin Egge Frøyland, som tok bildet av traileren du kan se over, forteller at hun møtte køen i Trybakken på E39.

- En utenlandsk sjåfør sto der og prøvde å legge på kjetting. Bak ham, mot Mandal, var det en lang kø med blant annet brøytebiler. Det var mange utenlandske trailere uten kjettinger, sier hun og legger til.

- Vegvesenet har vært mye i media her nede og fortalt at de forsøker å stoppe utenlandske vogntog på kaia, men det har de tydeligvis ikke klart, og denne snøen har vært meldt i over en uke.

Samtidig fortsetter snøen å falle over Kristiansand-området. Fredag er det meldt 4 millimeter nedbør, mens det er ventet 6 millimeter lørdag. Først søndag vil det begynne å klarne opp. Sjekk Kristiansand-været på Nettavisen her.

Størst problemer er det på E39 mellom Kristiansand - Søgne og Mandal.

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Storm)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.