Gå til sidens hovedinnhold

Snøkaos på veiene: - Kommer seg ikke opp bakkene

Store snømengder skaper utfordringer i trafikken mandag morgen. Flere kjøretøy sliter på glatte veier, og det har skjedd mange trafikkuhell og ulykker mandag.

OSLO (Nettavisen): På Valenvegen i Bø sperrer et vogntog veien, fordi det ikke kommer seg videre på glatta. Politiet fikk melding om dette klokken 12.25.

- Vogntoget har ikke godkjente vinterdekk. Fører er en mann i 50-åra. Han blir ilagt gebyr for manglende vinterdekk. Det blir også gitt kjøreforbud frem til godkjente vinterdekk er på plass, opplyser politiet.

I to-tiden er vogntoget flyttet ut av veien, og det er fri ferdsel for andre trafikanter.

Også på riksvei 22 mellom Lillestrøm og Fetsund sliter trafikantene.

- Det er store trafikale utfordringer. Vi er på stedet sammen med tungberger og forsøker å løse opp i flokene. Problemet er trailere som ikke kommer seg opp bakkene, opplyser politiet i Øst.

Les også: Underkjølt regn og isglatte veier i vente på Østlandet

Havnet på taket

På Løkketangen i Bærum ble veien litt for glatt for en personbil mandag ettermiddag.

- En bil har snurret rundt og ligger på taket. Det er svært glatt på stedet, og strøing er bestilt, meldte politiet i Oslo på Twitter like før klokken 15.

To personer sjekkes av ambulanse, og trafikken flyter greit i området. Nødetatene er på stedet.

Kvinne påkjørt da minibuss skled på glatta

En kvinne ble kjørt til sykehus med ambulanse etter at hun ble påkjørt av en minibuss på Sand i Ullensaker mandag morgen. Vedkommende skal ha havnet under bussen, ifølge politiet.

Øst politidistrikt opplyser at kvinnen var ute og luftet hunden sin da hun ble påkjørt av minibussen. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Kvinnen var våken, men hadde smerter, var meldingen da nødetatene var i ferd med å rykke ut klokka 08.

- Ulykken skjedde i et boligområde. Minibussen skled bakover. Kvinnen er i 40-årene. Politiet har avsluttet sin etterforskning på stedet. Det er opprettet sak, men det er ikke tatt førerkortbeslag, sier operasjonsleder Kari Monsen til Nettavisen klokka 09.

Hunden ble forøvrig ikke skadd, opplyser politiet.

De viktigste meldingene mandag morgen:

  • Forsinkelser på Oslo lufthavn Gardermoen
  • Forsinkelser ved Oslo S på grunn av feil med sporveksel. Flere linjer berørt
  • Forsinkelser på Østfoldbanen på grunn av feil med sporveksel mellom Kambo og Moss.
  • Store forsinkelser på E6 inn mot Oslo
  • Buss veltet i Sørum
  • Kvinne påkjørt av minibuss da hun luftet hunden i Ullensaker

Store forsinkelser på E6 mot Oslo

Det er kaotisk på E6 ved Mortensrud i Oslo mandag morgen: «Tett trafikk i området, begge retninger. Flere vogntog står fast og kommer seg ikke frem uten hjelp. Politi og bilberger jobber med dette, men det vil ta tid. Oppfordring: Sjekk at du har gode dekk, unngå de kjente strekningene for kø, og vær tålmodig», meldte Oslo politidistrikt rett før klokka 08.

- Fortsatt stor kødannelse forbi stedet i forbindelse med vogntogstans, meldte Øst politidistrikt om situasjonen ved Nøstvetkrysset E6.

Klokka 08.38 melder Vegtrafikksentralen at vogntogene som slet på E6 ved Åsland inn mot Oslo sentrum har kommet seg i gang, men det er fortsatt store forsinkelser.

Vegtrafikksentralen øst har denne meldingen til veifarende mandag morgen:

- Kø på uvante plasser

- Det snør tett i området vårt i morgentimene. Dette medfører at veiene må brøytes. Dette gjøres i lavere hastighet enn fartsgrensen på stedet. Som en følge av dette vil det bli kø også på uvante plasser. Beregn god tid til transport og kjøring og kjør etter forholdene.

Øst politidistrikt beskriver kjøreforholdene i Østfold og Akershus som utfordrende etter snøfall i løpet av natten.

- Flere biler har vært av veien i løpet av natten. Du må beregne ekstra god tid om du skal ut på veien i dag, skriver Øst på Twitter og ber folk kjøre forsiktig.

Les også: Snøvær på Østlandet: Akkurat i tide til å skape morgenkaos

Det er flere meldinger om påkjørsler og utforkjøringer på veiene mandag morgen.

Sørum: - Store materielle skader

I Sørum i Akershus melder politiet at en buss har veltet på Haldenvegen, like vest for krysset Borgenvegen.

- Det skal være én fører og to passasjerer i bussen. Nødetatene er på vei til stedet. Uvisst om det er personskade, melder Øst politidistrikt klokka 07.50.

I den første meldingen fra politiet om ulykken, klokka 07.32, ble det meldt om store materielle skader.

Vegtrafikksentralen øst melder om redusert framkommelighet etter ulykken i Valskrysset i Sørum mellom fylkesvei 171 og 173.

Ved Lauvåsen i Drangedal i Telemark kjørte en bil av veien litt før 07.30.

- Bilfører har litt smerter i hodet. Ikke trafikale problemer. Ambulanse er på vei, melder Sørøst politidistrikt.

På E6 ved Klemetsrud i Oslo var bergingsbil på plass ved 07-tiden og plukket opp en personbil. Samtidig meldes det at flere vogntog står fast.

Klokka 06.30 meldte politiet om en trailer med stans i venstre felt på E6 inngående ved Mortensrud.

På E18 ved Elvestad kom det ved 06.30-tiden melding om to biler som var involvert i en påkjørsel bakfra. Nødetater er på vei. Det er foreløpig ikke meldt om personskade.

I Drammen skled enn bil av veien i Strøm terrasse og inn i et gjerde og en parkert bil på stedet, melder Sørøst politidistrikt klokka 05.30.

Lørenskog: - Veien sperret

Klokken 11.17 meldte politiet i Øst på Twitter det har skjedd et trafikkuhell på riksvei 159 ved Vittenbergtunellen i retning Oslo.

- Fire biler er involvert. Virker ikke å være personskade, men veien er helt sperret, opplyste politiet.

Nødetatene er på stedet, og bilberger er på vei.

Klokken 11.29 ble ett felt åpnet, og klokken 12.01 meldte politiet i Øst at siste bil var berget og veien ble åpnet helt.

- Det har samlet seg endel snø i veien, så kjør forsiktig. VTS er varslet og skal sende brøytebil, skriver de.

Glatt i Agder

I halv ett-tiden mandag ettermiddag meldte politiet i Agder på Twitter at et vogntog fikk problemer på glatt føre på fylkesvei 252 mellom Mollestad og Svaland.

- Skal ikke stå til hinder for trafikken, opplyste politiet.

Hedmark: Trafikkuhell på busstasjon

I Brumunddal melder Innlandet politidistrikt klokka 08.04 om trafikkuhell på busstasjonen. To personbiler er involvert, og nødetatene er på vei til stedet.

På riksvei 2 i Kongsvinger kom det samtidig melding om trafikkulykke med tre biler involvert. Det er ikke meldt om personskade, ifølge politiet.

På fylkesvei 24 i Sand i Sør-Odal er to personer tatt hånd om av legevakt etter en trafikkulykke rett før klokka 08.30.

Agder: - Dårlige sommerdekk

Agder politidistrikt kunne søndag kveld melde om flere bilister som var dårlig skodd for snøværet, blant annet kjørte en personbil på dårlige sommerdekk av veien på Kvinesheia klokka 19.59 uten at det ble meldt om personskade. Vedkommende fikk imidlertid sitt førerkort beslaglagt og ble anmeldt.

Ved 19.30-tiden søndag meldte Agder politidistrikt om flere biler på sommerdekk som slet med å komme fram.

«Det er i dag direkte farlig å kjøre med sommerdekk. Førerkortbeslag vil bli vurdert for bilførere som ikke er skodd for føret», advarte politiet.

Rett før midnatt meldte Agder-politiet at en politipatrulje i Flekkefjord hadde kontrollert om kjøretøy var godt skodd for å kjøre østover. 115 personbiler og 15 vogntog var kontrollert og alle var godt nok skodd. Det ble imidlertid skrevet ut ett forenklet forelegg for manglende utsyn fra førerplass.

Søndag sendte meteorologene ut farevarsel for snø i Agder, Telemark og sør på Østlandet.

Togforsinkelser

Det er forsinkelser i togtrafikken på grunn av feil ved sporveksel ved Oslo S, melder Bane Nor. «Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det tar», heter det på selskapets nettsider. En rekke toglinjer er berørt.

Oslo lufthavn: - Forsinkelser

Oslo lufthavn Gardermoen melder at snøen skaper utfordringer også i flytrafikken.

- Det blir noen forsinkelser mens rullebanene brøytes og litt ventetid for avising av fly. Vi ber alle passasjerer om å møte opp til vanlig tid og følge informasjonen fra sitt flyselskap, skriver Oslo lufthavn på Twitter.

Se Twitter-meldinger fra alle landets politidistrikter her:

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken