Gå til sidens hovedinnhold

Snøkaoset: 75 trafikkuhell på rett over syv timer

Det meldes om svært mange kjøretøy som kjører av veien og blir stående fast i snøværet fredag.

Fredag ettermiddag skriver politiet på Twitter at de ikke har anledning til å melde om alle hendelsene.

- På grunn av veldig mange meldinger om biler og vogntog som kjører ut og kjører seg fast i snøværet så rekker vi ikke å twitre om alle hendelser i Sør Øst politidistrikt. Vi skal forsøke å holde dere orientert om de alvorligste hendelsene, skriver de.

Les også: Snøskred sperrer fylkesvei i Sogn og Fjordane

Klokken 21.48 fredag kveld skriver de at de har loggført 75 større eller mindre trafikkhendelser siden klokken 14.30. Det er i Buskerud og Telemark at det har vært mest utfordringer.

Les også: Svært glatt i hovedstaden: Nødetatene sto bom fast

Ved Svartdalstunellen opp mot Ryenkrysset i Oslo står nå seks vogntog og kommer ikke opp bakken. Politiet skriver at det er vanskelige kjøreforhold og mye løssnø i veibanen. Klokken 21.06 er det kun ett av vogntogene som fortsatt står, mens politiet slipper biler gjennom tunellen puljevis.

På E18 Arendal var det tidligere fredag full stans etter at en lastebil fikk problemer. Den har nå fått på kjetting og kommet seg videre.

På E6 utgående ved Skullerud i Oslo har to utenlandske vogntog skapt store trafikale problemer.

- E6, utgående retning, i Skulleruddumpa skal det stå to vogntog som ikke kommer seg videre. Dette medfører redusert fremkommelighet og mye kø. - Bilister oppfordres til å slippe nødetater og bergingsbil frem, skriver politiet klokken 17.10.

Klokken 18.45 meldte vegtrafikksentralen at veien måtte stenges en kort stund på grunn av berging.

Les også: Utenlandske vogntog skapte E6-kø på morgenen

Tidligere fredag ettermiddag sto to vogntog Hvam i Akerhus, i retning Gardermoen.

I Kviteseid kommune i Telemark hadde en semitrailer stått fast siden 13.30, da politiet nesten fire timer senere meldte at det ville ta tid før bilberger var på stedet.

Både i Sandvika og i Moss har det vært ulykker der busser har vært involvert fredag ettermiddag.

- Trafikkuhell, Sandvika. Busselskap melder om at en av deres busser har hatt et trafikkuhell, havnet utenfor veg. Ingen personskade. Bilberging er bestilt. Politiet rykker ikke ut til stedet, skriver politiet.

Heller ikke i Moss er det meldt om personskade etter melding om en buss som ble liggende på siden. Politiet meldte om ulykken klokken 17.07.

Kommentarer til denne saken