*Nettavisen* Nyheter.

Snøkaoset ga ekstraregning i millionklassen

Oslo (NTB): Snøkaoset på Østlandet ga en bilskaderegning på minst 10 millioner kroner mer enn vanlig. Det var 60 prosent flere skademeldinger torsdag forrige uke enn torsdagen før.

30.03.15 17:12

Snøfallet på Østlandet torsdag 26. mars kom som lyn fra klar himmel på mange.

–Mange tok sjansen på glatta, sier informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Skadeforsikringsselskapet har regnet ut at snøkaoset er skyld i en ekstrakostnad på minst 10 millioner kroner. Tall viser at det sammenlignet med torsdagen før kom inn 60 prosent flere skademeldinger som følge av de store snømengdene på veiene.

–Det var flere tilfeller av sommerdekk, men færre enn fryktet. Alle typer kjøretøy gikk av veien – vogntog, lastebiler og mange privatbiler, forklarer Rysstad.

En av ti trafikkulykker på vinteren skjer på sommerdekk.

–Hvis det er sannsynlig at skaden ikke ville ha skjedd med vinterdekk, må man regne med å få redusert erstatningen, sier infosjefen.

I verste fall kan man få fullstendig avslag på søknad om erstatning. Rysstad viser til ett eksempel der en bilist kolliderte på glatt føre med sommerdekk som til overmål hadde ulovlig mønsterdybde.

–I den saken ble det ikke utbetalt erstatning i det hele tatt, forteller han, men understreker at det er mer vanlig at erstatningen blir redusert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag