*Nettavisen* Nyheter.

Snøras traff mann under begravelse

IKKE MYE: Vi burde nok ha bedt folk om ikke å stå der de sto, sier Per Egil Kirknes og kirketjener Bjørn Slattum. Foto: Tom Gustavsen

Finn-Erik Finset fikk ikke med seg hele sin fars begravelse etter å ha fått et ras fra kirketaket i hodet.

17.01.11 15:36

Det var onsdag denne uken at Finn-Erik Finsets far skulle begraves ved Bjørke kirke i Maura. Gravplassen var like ved kirken og det var ryddet plass for gravfølget ved kirkeveggen, skriver Romerikes blad.

– Mens vi synger en salme kommer det et ras fra taket. Raset treffer min kone og meg. Jeg får en hard klump i bakhodet og det ble senere konstatert hjernerystelse hos legen, sier Finset til Romerikes Blad.

Satt i bilen

På grunn av hodesmertene måtte Finset sitte i bilen resten av begravelsen. Han fikk ikke blitt med på seremonien der kisten blir senket i jorda. Finset har valgt å politianmelde episoden på grunn av eventuelle senskader i hodet og nakke – og fordi han mener det er uansvarlig å plassere et gravfølge der et ras fra taket kan lande.

– Dette kunne blitt riktig ille hvis noen eldre hadde blitt truffet. Jeg kjente selv hvordan beina sviktet da jeg ble truffet og Jeg synes det også er litt grotesk å tenke på at hvis raset hadde vært større så kunne det ha truffet kisten der min døde far lå, sier Finset.

Kunne forutsett ras

Kirketjener Per Egil Kirknes sier at Bygdeservice blir tilkalt når det er mye snø på kirketakene.

– Jeg har hørt om denne episoden og er blitt fortalt at det gikk et ras tidligere på dagen, slik at det bare lå et tynt snølag på taket, Men når det er sagt, så kunne vi sikret oss ved å sette opp skiltet vi bruker når det er fare for ras. Vi kunne også ha måkt bedre slik at gravfølget kunne ha stått et sted der det ikke ville vært fare for å bli truffet hvis det skulle rase, sier Kirknes.

Kirknes sier også at han er blitt fortalt at det ikke var et stort ras som traff personene i gravfølget.

Tenker sikkerhet

– Det er det jeg har hørt, men vi tar selvsagt sikkerheten på alvor og det er ikke noe hyggelig at slikt skjer under en begravelse, sier kirketjeneren.

Lar Demuru ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor sier at det foreløpig ikke er kommet inn en anmeldelse. Episoden ble anmeldt hos lensmannen i Geithus, der Finset bor.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.