*Nettavisen* Nyheter.

Snorking ga RBK-mål

Historisk skråblikk før gullkampen i Trondheim.

01.10.10 09:04

Klubbenes første møte skjedde 6. mai 1962 i bohemenes tidsalder på Bislett stadion. Denne sesongen spilte lagene i den såkalte maratonserien med 16 lag og gikk over to år. De 8 beste lagene fikk være med videre i en samlet toppserie. Kampen ble spilt på Bislett og skuffende 3.400 tilskuere fikk se et bohemlag score to ganger like før pause. Henger´n og tidenes toppscorer i toppserien, Per Knudsen, sto bak målene. Men på bohemaktig vis glapp seieren i andre omgang og resultatet ble til slutt 3-3.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det første møtet i Trondheim skjedde 9. september samme år og det endte i Vålerengas eneste tap denne høsten, 0-2. Rosenborg klarte imidlertid ikke å kvalifisere seg til toppserien i motsetning til Vålerenga som altså leverte en meget sterk høstsesong og endte på 6. plass.

I verdensklasse mot Everton, søvnig mot Rosenborg

I 1964 hadde keeper Bonden Sørlie spilt fantastisk i Liverpool mot Evertons stjernegalleri i Europacupen. Leif Eriksen og Drillo sørget i første omgang for at VIF ledet 2-1 ved pause. Men Leif og Bruno ble skada i annen omgang, og fordi man den gangen ikke kunne sette inn reserve, sto de parkert på hver sin ving. Det var en av de ytterst få gangene Per Knudsen hørte Bruno rope: "Ikke spell på meg!" Vi tapte til slutt 2-4.

Etter en slik opptur var det derfor bittert å svelge semifinaletapet mot Rosenborg på Lerkendal fire dager seinere. Særlig for Bonden Sørlie som kom brutalt ned på jorda igjen etter toppkampen i Liverpool. I en svak kamp vant Rosenborg 3–1, og mange mente Bonden burde ha tatt alle tre målene. Men keeperens svake opptreden hadde sin forklaring. Bonden, som var avhengig av mye søvn for å prestere, var natta før innlosjert på samme rom som storsnorker og kasserer Jensen. Lite søvn gjorde at han følte seg helt i svime under kampen.

Det hører også med til historien at Leif Eriksen og Bruno spilte tross skadene de fikk mot Everton, og at Nils Arne Eggen ikke akkurat spilte sin livs kamp mot gamle lagkamerater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.