Gå til sidens hovedinnhold

Snorking kan gi impotens

Menn som snorker plages oftere av impotens enn andre. Dette skyldes hormonforstyrrelser, trøtthet og energitap.

Dr. med. Olav Skatvedt ved Søvnklinikken Omnia i Oslo mener det er en åpenbar sammenheng mellom pasienter som har alvorlige snorkeproblemer og impotens, melder Newswire.

Tykke folk snorker mer
Ved søvnklinikken har man utredet mer enn 1.700 pasienter med snorkeproblemer første halvår i år. Av disse er 230 operert, mens resten er behandlet med andre hjelpemidler

– Blant pasientene er det en overvekt av middelaldrende menn. Det er også en sammenheng mellom fedme og snorking. Jo tykkere folk er, jo mer snorker de. En del får derfor beskjed om at de må slanke seg før de kan få en operasjon, sier Skatvedt.

Gjør underverker for forholdet
Pasientene som har voldsomme snorkeproblemer kan våkne inntil 100 ganger i timen i løpet av en natt. Men, på grunn av at det bare er snakk om noen sekunder hver gang, husker de som regel ikke at de har vært våkne. Dette går likevel kraftig utover søvnkvaliteten.

Etter at pasienten har fått behandling og snorkingen forsvinner, opplever mange par at forelskelsen og sexlivet vender tilbake.

– Før operasjonen er det mange par som har følt seg tvunget til å ha separate soverom. Når snorkingen er borte, begynner man å dele ekteseng igjen. Lydløs søvn, bedre søvnkvalitet og mer energi kan gjøre underverker i et forhold, sier Skatvedt.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg