Snøscooter-saken lagt i skuffen

Oslo (NTB): Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité føler de ikke får de svarene de trenger i snøscootersaken og legger saken død.

11.02.14 21:15

Regjeringens beslutning om å utvide forsøksordningen for fornøyelseskjøring med snøscooter fra 40 til 108 kommuner, ble behandlet under Kontroll- og konstitusjonskomiteens ukentlige møte tirsdag.

- Komiteen har valgt å avslutte saken på nåværende tidspunkt, fordi vi mener vi ikke kommer noe lenger nå med å stille flere spørsmål, sier komiténestleder Abid Q. Raja (V) til NTB.

I komiteen er man frustrert over at statsminister Erna Solberg (H) for noen uker siden sa nei til å la Justisdepartementets lovavdeling vurdere lovligheten av forsøksordningen. Hun sendte saken tilbake til kommunalminister Jan Tore Sanner (H), som i et nytt brev til komiteen fastholder sin tidligere konklusjon om at ordningen er lovlig.

Stortingets utredningsseksjon har imidlertid kommet til motsatt konklusjon. Raja sier Venstre uansett vil følge opp saken i Stortinget og at han er spent på konklusjonen til Sivilombudsmannen i saken.

Sivilombudsmannen vurderer ordningen etter klager fra en rekke friluftsorganisasjoner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag