Snøskredfare på rødt nivå i Troms og Nordland

Kraftig vindøkning vil føre til stor vindtransport av snø inn i leheng. Skred kan utløses både naturlig og av skiløper, heter det i snøskredvarselet for Sør-Troms tirsdag. Publikum bes om å unngå skredterreng.

Kraftig vindøkning vil føre til stor vindtransport av snø inn i leheng. Skred kan utløses både naturlig og av skiløper, heter det i snøskredvarselet for Sør-Troms tirsdag. Publikum bes om å unngå skredterreng. Foto: Faksimile (Varsom.no)

Snøskredfare på rødt nivå i Sør-Troms, Ofoten, Lofoten og Vesterålen tirsdag.

12.02.19 10:20

Det er varslet stor snøskredfare i Sør-Troms, melder NVE. Fra før er det meldt om tilsvarende skredfare i flere deler av Nordland.

– Mye nedbør og vind natt til tirsdag og utover dagen danner ustabile fokksnøflak i mange heng. Naturlig utløste skred er sannsynlig, heter det på Varsom.no.

Rødt farenivå er den neste høyeste av faregradene. Det betyr stor snøskredfare.

Faren for naturlig utløste skred er ventet å avta utover tirsdag kveld.

Fra før er det varslet stor snøskredfare, altså faregrad fire, i Lofoten, Ofoten og Vesterålen. I tillegg er det betydelig skredfare en rekke steder i Norge.

(©NTB)

Klikk her for oppdatert snøskredvarsel på varsom.no

Faregradene er oppgitt i henhold til den internasjonale faregradsskalaen og betyr det samme i Norge, Sveits, Canada og en rekke andre land. Foto: (NVE)

Tirsdag er det ute snøskredvarsel på rødt nivå for Sør-Troms, Ofoten, Lofoten og Vesterålen. Foto: Faksimile (Varsom.no)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: vær,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag