Tirsdag ettermiddag melder politiet på Østlandet om svært glatte veier, og advarer bilister.

- Glatte veier. Flere meldinger til politiet om biler som sklir av veien spesielt i Asker og Bærum. Ikke meldt om personskader så langt, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Les mer: Heftig uvær på vei: Torsdag blir det speilglatt

Også i Drammen advarer politiet.

- Vedr trafikkuhell, Maria Feghtsgt., Drammen, så har 4 biler sklidd i hverandre. Ingen personskade. MEGET GLATT PÅ STEDET. KJØR FORSIKTIG.

Glatt i øst

– Jeg tror at nesten uten unntak har alle trafikkuhellene i dag skjedde på grunn av snøfall. Biler og busser og lastebiler har sklidd inn i hverandre. Heldigvis har vi ikke registrert noen alvorlige skader, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sørøst politidistrikt til NTB.

I Oslo-området var det glatt i morgentimene men forholdene ble bedre utover dagen.

– Vi har vært ute og satt i verk tiltak, og det er fine forhold på hovedveiene nå, sier trafikkoperatør Trude Lindstad hos Vegtrafikksentralen region øst i 15-tiden. Lindstad advarer likevel om fare for glatte fylkesveier.

Snø og glatt

For også tirsdag morgen meldte politiet flere steder i landet om mindre uhell som følge av glatt føre, men det har så langt ikke skjedd noen alvorlige ulykker.

I Porsgrunn kjørte en bil ut i elven,også der skal det ha vært svært glatt på stedet. De to som satt i bilen kom seg på land uten store skader., ifølge politiet.

Les mer: Bil med to personer i havnet i elva

De første snøbygene rammet Vestlandet natt til tirsdag, men siden har deler av Sørlandet og store deler av Østlandet – inkludert Oslo – også fått snø.

Les også: Bil med to personer i havnet i elva

Opp mot 20 centimeter

Ifølge meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt er det foreløpig snakk om små snømengder i lavlandet. I fjellet er mengdene noe større.

– I Sirdal i Vest-Agder har det falt 11 centimeter nysnø. Oppe i fjellet ved Haukeliseter har det falt 20 centimeter. Geilo har fått 7 centimeter, sier Hansen.

På forhånd har Meteorologisk institutt sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold på grunn av snø i Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud tirsdag formiddag.

Redusert framkommelighet

Langs kysten på Vestlandet og Sørlandet kommer nedbøren etter hvert først og fremst som regn, og det er ventet at snøen som falt her natt til tirsdag, raskt vil smelte. I morgentimene rakk den imidlertid å skape problemer flere steder.

På E39 ved Helleland utenfor Egersund i Rogaland skapte det overraskende snøfallet et par uhell i morgentimene.

Vegtrafikksentralen meldte like før klokken 5 om redusert framkommelighet på grunn av et trafikkuhell på E39 i Lund kommune. Ifølge Sørvest politidistrikt har et vogntog kjørt ut av veien. En lyktestolpe er påkjørt, og det lekker drivstoff fra en trekkvogn.

– Snøen kommer som julekvelden på kjerringa, opplyser Henning Andersen i Sørvest politidistrikt til NTB.

– Det er snødekt og glatt vei. Dårlig sikt. Det medfører problemer spesielt for tungtransport.

Et varsku

Vest politidistrikt melder også om lav snøgrense og snøføre på veiene.

– Det er et varsku til folk som skal ut og kjøre. Det kan være glatt, og det er store lokale variasjoner, sier operasjonsleder Eivind Hellesund.

Også Troms politidistrikt melder om glatte veier. «Underkjølt regn i Harstad. Svært glatt. Ta deg god tid til jobb. Ha en trygg og fin dag!», står det i twittermeldingen.

Se løpende trafikkmeldinger fra veitrafikksentralene og NRK Trafikk under: