RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snowden: - Jeg angrer ingenting

Moskva (NTB): Edward Snowden bekrefter at han søker asyl i Russland. Han mener han gjorde rett da han fortalte verden om USAs overvåkingsprogram.

WikiLeaks har publisert varslerens uttalelse til menneskerettsaktivistene som møtte ham på flyplassen i Moskva fredag.

Her gjør Snowden det klart at han vil levere asylsøknaden til Russland fredag. 30-åringen håper å kunne bli i landet fram til det er mulig for ham å reise til et av de latinamerikanske landene som har tilbudt ham beskyttelse.

- Den moralske beslutningen om å fortelle offentligheten om spionasjen som rammer oss alle, har hatt en høy pris, men det var den riktige tingen å gjøre, og jeg angrer overhodet ikke, sa Snowden ifølge gjengivelsen på WikiLeaks' hjemmesider.

Han holder fast på at han med lekkasjene verken hadde til hensikt å berike seg selv eller å selge amerikanske hemmeligheter. Den tidligere amerikanske etterretningsanalytikeren påpeker at han ikke allierte seg med noen utenlandsk regjering for å sørge for sin egen sikkerhet.

- Jeg tror på prinsippet fra Nürnberg-erklæringen i 1945: «Enkeltpersoner har internasjonale forpliktelser som overskrider nasjonale lydighetsplikter. Derfor har individuelle borgere plikt til å bryte innenlandske lover for å forhindre at det begås forbrytelser mot freden og menneskeheten», sa Snowden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere