*Nettavisen* Nyheter.

Snowden: - Vestlige stater har gått til sengs med NSA

Berlin (NTB-AFP): Edward Snowden sier at den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA har et omfattende samarbeid med andre vestlige regjeringer.

I et intervju med Der Spiegel framholder Snowden at spioner fra NSA «går til sengs med tyskere og de fleste andre vestlige stater». En avdeling i NSA kalt Foreign Affairs Directorate (direktoratet for utenrikssaker) samordner arbeidet med utenlandske etterretningsorganisasjoner, ifølge 30-åringen.

Den amerikanske IT-eksperten er blitt verdenskjent etter at han i forrige måned lekket informasjon om USAs storstilte overvåkingsprogram fra et hotellrom i Hongkong.

For et par uker siden ankom han Moskva, hvor han etter alt å dømme fortsatt oppholder seg i transittområdet på Sjeremetjevo-flyplassen.

Snowden sier til Der Spiegel at samarbeidet er organisert slik at myndighetene i land utenfor USA kan hindre at politiske ledere blir rammet hvis det blir kjent hvor alvorlig man krenker personvernet verden rundt.

Intervjuet er gjort av den amerikanske kryptografen Jacob Appelbaum og filmregissøren Laura Poitras. De har ifølge Spiegel kommunisert med Snowden via krypterte eposter like før amerikaneren avslørte USAs storstilte overvåking av data- og teletrafikk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.