Gå til sidens hovedinnhold

Snowden advarer mot overvåking i nytt videoklipp

Moskva (NTB-AFP): I et nytt videoklipp lagt ut på WikiLeaks sier varsleren Edward Snowden at myndigheters overvåking er en fare for demokratiet.

- Dersom vi ikke forstår politikken som våre myndigheter fører, kan vi heller ikke gi vårt samtykke i måten den reguleres på, sier Snowden i videoklippet, som ble lagt ut på WikiLeaks' nettside fredag kveld.

Det er første gang Snowden snakker offentlig siden han fikk innvilget midlertidig asyl i Russland etter å ha avslørt hemmelige opplysninger om USAs overvåkingsmetoder både innenlands og utenlands.

WikiLeaks opplyser at videoopptaket ble gjort onsdag denne uken da Snowden møtte fire pensjonerte etterretningsagenter fra USA som nå har blitt aktivister og som jobber for å fremme en mer etisk måte å jobbe på i etterretningen.

USA krever Snowden utlevert og vil sikte ham for spionasje etter at han lekket opplysninger om USAs overvåkingsprogram både innenlands og utenlands til en rekke medier.

Snowden flyktet fra Hongkong til Russland i juni, der han i ukevis ble sittende i transittmottaket på en flyplass i Moskva. Først 1. august kunne han forlate flyplassen etter å ha blitt innvilget ett års asyl i landet, og han oppholder seg nå på ukjent sted i Russland. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen