RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snowden fikk passord fra andre NSA-ansatte

Washington (NTB-Reuters): Den amerikanske avhopperen Edward Snowden, som har avslørt USAs omfattende overvåking av data- og telekommunikasjon, benyttet andres passord for å få tilgang til topphemmelige dokumenter.

Snowden lurte til seg brukernavn og passord fra mellom 20 og 25 kollegaer i løpet av den måneden han arbeidet ved NSAs operasjonssenter i Hawaii, opplyser kilder i Washington.

Den spionsiktede 30-åringen hevdet ganske enkelt at han hadde bruk for passordene i arbeidet som systemadministrator i dataavdelingen og benyttet dem deretter til å hente ut topphemmelige dokumenter om den amerikanske etterretningsorganisasjonens virksomhet verden over.

Etterforskerne som forsøker å kartlegge Snowdens virksomhet, har til nå identifisert en håndfull NSA-ansatte som er avhørt og fjernet fra sine stillinger.

Etterforskningen har samtidig avslørt hvordan NSA har hatt store huller i sikkerheten og at de i stor grad derfor har seg selv å takke for den største skandalen i etterretningsorganisasjonens 61 år lange historie.

NSA hadde blant annet ikke installert oppdaterte sikkerhetsprogrammer på sine datamaskiner i Hawaii, noe som gjorde det mulig for Snowden å laste ned store mengder topphemmelige dokumenter uten at alarmen gikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere