Snowden fortsatt på flyplassen i Russland

Nådendal (NTB-AFP-Reuters): Russlands president Vladimir Putin sier at spionsiktede Edward Snowden fortsatt er i transittområdet på flyplassen i Moskva, og at han ikke vil bli utlevert til USA.

25.06.13 18:09

Putin sa at Russland ikke har noen utleveringsavtale med USA i Snowden-saken, og at hans ankomst i Moskva kom uventet på russiske myndigheter.

- Vi kan bare utlevere enkelte personer til land som vi har internasjonale avtaler med om utlevering av kriminelle. Vi har ingen slik avtale med USA, sa Putin på en pressekonferanse under et besøk til Finland tirsdag.

Den russiske presidenten fortalte at han håpet saken ikke ville påvirke forholdet mellom USA og Russland. Han la til at USAs beskyldninger rettet mot Russland i saken var «tull og tøys».

- Han kom som en passasjer på gjennomreise, og da trenger han ikke visum eller andre dokumenter. Som en passasjer som mellomlander, har han rett til å kjøpe en billett og fly hvor han vil, la han til.

Presidenten sa at Snowden ikke har gjort noe kriminelt i Russland og at han er en fri mann. Jo raskere han velger sitt neste reisemål, jo bedre er det, sa Putin. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.