RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NYE MULIGHETER: Dersom Skottland blir selvstendig vil Edward Snowden kunne flytte dit.
NYE MULIGHETER: Dersom Skottland blir selvstendig vil Edward Snowden kunne flytte dit. Foto: Handout (Reuters)

Snowden kan flytte til et selvstendig Skottland

Sist oppdatert:
Hvis Skottland blir selvstendig kan Edward Snowden jobbe ved Universitetet i Glasgow.

Det var i vår at Edward Snowden, som for tiden har midlertidig asyl i Russland, fikk tilbud om jobb som rektor ved universitetet i Glasgow.

Men den 30 år gamle NSA-varsleren kan ikke fysisk jobbe på universitetet fordi han ikke får lov til å oppholde seg i Storbritannia.

- En ære

- Det er en ære å få denne muligheten av universitetet, og av elevene, til å tjene offentligheten ikke bare ved å beskytte offentlige rettigheter, men som rektor på universitetet, sa Snowden i vår, ifølge BBC.

Rektoren ved universitetet er en representant valgt av studentene som jobber for studentenes rettigheter i en treårsperiode.

Snowden som ikke kunne møte i person beklaget dette til 200 ansatte og studenter på universitetet under en videokonferanse.

- Jeg har dessverre oppdaget at jeg er utestengt fra Storbritannia fordi min tilstedeværelse anses å være skadelig for offentligheten, sa Snowden.

Til tjeneste

Han understreket at jobbtilbudet viser at studentene ved universitetet i Glasgow er av en annen oppfatning.

Avgjørelsen om å tilby Snowden jobben var kontroversiell og vakte mye oppsikt, selv sa Snowden at han ville ha gjort jobben etter beste evne.

- Folk har rett til å vite hva slags politikk myndigheten fører. Jeg vil bruke ideen om at vi tror på noe, og at vi må stå for noe, i min tjeneste som deres rektor, sa Snowden.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere