Det var i vår at Edward Snowden, som for tiden har midlertidig asyl i Russland, fikk tilbud om jobb som rektor ved universitetet i Glasgow.

Men den 30 år gamle NSA-varsleren kan ikke fysisk jobbe på universitetet fordi han ikke får lov til å oppholde seg i Storbritannia.

- En ære

- Det er en ære å få denne muligheten av universitetet, og av elevene, til å tjene offentligheten ikke bare ved å beskytte offentlige rettigheter, men som rektor på universitetet, sa Snowden i vår, ifølge BBC.

Rektoren ved universitetet er en representant valgt av studentene som jobber for studentenes rettigheter i en treårsperiode.

Snowden som ikke kunne møte i person beklaget dette til 200 ansatte og studenter på universitetet under en videokonferanse.

- Jeg har dessverre oppdaget at jeg er utestengt fra Storbritannia fordi min tilstedeværelse anses å være skadelig for offentligheten, sa Snowden.

Til tjeneste

Han understreket at jobbtilbudet viser at studentene ved universitetet i Glasgow er av en annen oppfatning.

Avgjørelsen om å tilby Snowden jobben var kontroversiell og vakte mye oppsikt, selv sa Snowden at han ville ha gjort jobben etter beste evne.

- Folk har rett til å vite hva slags politikk myndigheten fører. Jeg vil bruke ideen om at vi tror på noe, og at vi må stå for noe, i min tjeneste som deres rektor, sa Snowden.