RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snowdens far er kommet til Moskva

Moskva (NTB-Reuters-AFP): Den spionsiktede amerikaneren Edward Snowdens far er kommet til Moskva, der han håper å få treffe sønnen. Far og sønn har foreløpig ikke hatt direkte kontakt.

Lon Snowden sa etter ankomsten til Sjeremetjevo-flyplassen ved Moskva torsdag at han er glad sønnen er «trygg, i sikkerhet og på frifot». Han ble møtt på flyplassen av Edward Snowdens russiske advokat Anatolij Kutsjerena.

Kutsjerena har tidligere sagt at Edward Snowden oppholder seg på hemmelig sted av frykt for å bli oppsporet av amerikanske agenter. 30-åringen har tidligere jobbet som datatekniker for den amerikanske sikkerhetstjenesten CIA og på oppdrag for etterretningsorganisasjonen NSA.

USA har etterlyst ham for lekkasje av store mengder hemmelige dokumenter. Edward Snowden har ikke vært sett offentlig siden han forlot Sjeremetjevo 1. august etter å ha fått midlertidig oppholdstillatelse i Russland.

Den britiske avisen The Guardians medarbeider Glenn Greenwald varslet tidligere denne uken at han vil offentliggjøre hittil ukjente dokumenter fra Snowden. Disse dokumentene skal berøre forhold i Frankrike og Spania. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere